En de baby is een…

Vandaag geboren om 05:13: prins Charles Jean Philippe Joseph Marie Guillaume van Luxemburg. Het jongetje is het eerste, langverwachte kind van kroonprins* Guillaume van Luxemburg en kroonprinses Stéphanie.

Charles weegt 3190 gram en is 50 cm lang, moeder en kind maken het goed en beide families zijn 'in de wolken'. De baby is ook meteen tweede in lijn van de troonopvolging en zal ooit groothertog van Luxemburg worden.

Article continues after the ad

Door de coronabeperkingen konden groothertog Henri en groothertogin Maria Teresa niet zelf op bezoek bij hun nieuwe kleinzoontje, maar verliep de eerste kennismaking via een schermpje. 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Cour grand-ducale Luxembourg (@courgrandducale) op

En dat was een mooie en veilige oplossing "al kunnen we niet wachten om hem in onze armen te kunnen sluiten."

De trotse vader gaf voor het ziekenhuis een kort statement, waar niet veel van te maken valt, maar hij is overduidelijk ook heel blij. 

Het kindje is vermoedelijk vernoemd naar zijn over-overgrootmoeder groothertogin Charlotte van Luxemburg, een formidabele dame die regeerde van 1919 tot haar aftreden in 1964. Jean is ongetwijfeld naar zijn overgrootvader prins Jean, die vorig jaar op 98-jarige leeftijd overleed. Philippe moet haast wel een eerbetoon zijn aan graaf Philippe de Lannoy, de vader van Stéphanie, die ook vorig jaar is overleden.

Joseph is gissen – het zou een knikje kunnen zijn naar groothertogin Joséphine Charlotte, een prinses van België en de moeder van huidige groothertog Henri die in 2005 stierf. Ze was niet heel erg geliefd en famille, dus twijfelgevalletje. 

Foto's (c) Cour Grand-Ducale, *ook wel archaïsch erfprins genoemd, maar we houden het op de meer ingeburgerde term kroonprins  

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in