Die autocorrect ook altijd.

Het Platinum Jubilee van Queen Elizabeth nadert met rasse schreden, dus wordt er met man en macht gewerkt aan alle memorabilia voor dat bijzondere moment. En tja, dan gaat er wel eens iets mis.

Niet bij het team van Buckingham Palace zelf, dat moet wel aangetekend worden. Maar bij een Chinese partij die ook hoopte mee te liften op het jubileum. In totaal werden meer dan 10.000 mokken, serviezen en bordjes per ongeluk bedrukt met 'Platinum Jubbly', in plaats van Platinum Jubilee.

Article continues after the ad

Nou valt zo'n bordje sowieso wel door de mand als we de illustratie van de queen zo zien, maar lullig is het toch. En prijzig ook vooral. Dus gooit de producent van de foute souvenirs nu de hele boel in de aanbieding. Dat het bijna 40.000 euro moet kosten, zou niets uit moeten maken. De verkoper verwacht dat je de hele bups voor bijna tien keer zo veel weer kunt doorverkopen.

Komend weekend zit Elizabeth 70 jaar op de troon, maar de echte festiviteiten beginnen pas in juni. Iets zegt ons dat zij wel kan lachen om de drukfout.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in