De Queen en prinses Charlotte pakken hun momentje.

Het is mooi hoe de Windsors deze week, in de aanloop naar de uitvaart van prins Philip, afscheid van hem nemen en hun herinneringen aan hem delen. We zagen al reacties van zijn kinderen en kleinkinderen, beelden van zijn reizen door het Gemenebest en foto's van zijn rol als president van het WWF

Article continues after the ad

…en een eerbetoon aan zijn tijd als militair.

Vandaag doken ze de privéalbums in, wat aandoenlijke plaatjes oplevert van de polo die hij met Charles speelde...

...en de lol die hij met zijn kleinzoon prins Harry had.

Ook van de kleindochters York werd een foto gedeeld en prinses Eugenie deelde lieve woorden over haar opa (even naar links swipen voor een foto van haar als kind met Philip)

En Mike Tindall deelde deze foto van Philip met achterkleindochter Mia, zo te zien genomen op Balmoral.

...maar dit is toch wel de absolute winner, in 2018 genomen door hertogin Kate: koningin Elizabeth en prins Philip met acht van hun achterkleinkinderen. HM heeft Louis op schoot, George staat ernaast. In het midden Charlotte, showboating als altijd. Philip is omringd door zowel Savannah (achter de bank) en Isla Phillips als door Mia en Lena Tindall.

Er kwamen dit jaar nog twee achterkleinkinderen bij: August Philip ↑ (9 februari) via kleindochter Eugenie en Lucas Philip (21 maart) via kleindochter Zara. Philip lag eerder dit jaar geruime tijd in het ziekenhuis en heeft geen kennis meer kunnen maken met deze nazaatjes. Er komt er nog eentje bij, als hertogin Meghan is bevallen van Baby Sussex II. 

Foto's (c) The Royal Family 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in