Het had maandag de 58e verjaardag van prinses Diana moeten zijn. Daarom verschenen die avond aan de poorten van Kensington Palace een aantal Diana-herdenkers. Die onverwachts hoog bezoek kregen van haar dankbare zoon William.

Terwijl een groep royaltyliefhebbers aan de poorten van Diana's voormalig thuis stond om de prinses te herdenken, kregen ze de schrik van hun leven. Prins William kwam zomaar ineens aangelopen om ze te bedanken dat ze aan zijn moeder denken.

Article continues after the ad

De prins zou gedeeld hebben dat hij geroerd was door het feit dat veel mensen zijn moeder, ook bijna 22 jaar na haar dood, nog niet vergeten zijn. Ook vertelde hij dat het beeld dat in de tuin van Kensington Palace komt te staan van Diana (iets wat twee jaar geleden al werd aangekondigd) 'er nu echt heel snel' aankomt.

Diana overleed op 31 augustus 1997 in Parijs. William was toen vijftien jaar oud. Zijn broertje Harry, die niet meer op Kensington Palace woont, was twaalf. De twee hebben zich meermalen uitgesproken over hoezeer ze het waarderen dat hun moeder nog zo vaak herdacht wordt.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in