Een bijzonder geschenk, een bijzondere band.

De Windsors en hun paarden. Het is een belangrijke manier voor ze om liefde te tonen. Dus is het een prachtig gebaar dat Lady Louise Windsor (17), het op één na jongste kleinkind van koningin Elizabeth en prins Philip de koets en paarden van haar opa erft.

De dochter van prins Edward en Sophie is een fervent koetsrijdster en doet zelfs mee aan kampioenschappen. Iets waar Philip altijd buitengewoon trots op was. In 2019 werd hij zelfs op de tribune gespot toen ze meedeed aan Royal Windsor Horse Show, waar ze derde werd.

Article continues after the ad

Suikerklontjes

Ook na het overlijden van Philip werd ze nog met een rijtuigje gespot in Windsor. De koets van Philip was onderdeel van de uitvaart en vervoerde zijn cap, zweep en handschoenen, met een potje suikerklontjes voor zijn paarden.

Die paarden zelf, Balmoral Nevis en Notlaw Storm stonden op de gronden van Windsor Castle tijdens de uitvaart, zodat de koets nog langs ze zou rijden.

Goede band

Zij gaan nu dus naar Lady Louise, net als de koets die de prins sinds zijn 91e in bezit had. Hij tourde er regelmatig mee rond Windsor.

Louise had een hele goede band met haar opa, van wie ze de liefde voor de koetssport leerde. Tot aan de jaren '70 speelde hij polo, toen ontdekte het het koetsrijden. Dat de sport nu onderdeel is van de Britse paardensport, is volgens liefhebbers volledig aan Philip toe te schrijven. Hij nam zelf deel aan drie Europese kampioenschappen en zes WK's.

Beeld: Getty Images/Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in