Koningin Elizabeth en prins Philip zijn 73 jaar getrouwd.

Buckingham Palace heeft een foto vrijgegeven van koningin Elizabeth en prins Philip, die glunderend het knutselwerk van hun achterkleinkinderen George, Charlotte en Louis van Cambridge in ogenschouw nemen.

Article continues after the ad

De Cambridge'jes waren aan het knutselen gezet door hun moeder Kate, voor de 73ste huwelijksverjaardag van de Queen en de hertog van Edinburgh...

... die het record Langst Getrouwde Royals op hun naam hebben staan.

In 1947 brachten de jonge tortels hun huwelijksreis door in Broadlands, in Hampshire. Susan, de corgi van de Queen, vergezelde hen. Susan was een cadeau van haar ouders, voor haar 18de verjaardag.

En het gevoel voor traditie en een persoonlijk gebaar van HM is fenomenaal. Op de foto die is vrijgegeven draagt ze dezelfde chrysantenbroche met een saffier als op haar huwelijksreis.

Ze droeg de broche ook in 2007, toen Philip en zij 60 jaar getrouwd waren. Deze foto is eveneens gemaakt op Broadlands, ooit het landgoed van Philips oom, graaf Mountbatten. Elizabeth en Philip brengen de lockdown door in de 'HMS Bubble' van Windsor Castle. 

Foto's (c) The Royal Family, Tim Graham en Chris Jackson voor Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in