Van de ándere Royal Balkan Baby nog steeds geen foto…

Het duurde even – in deze streken geldt het bijgeloof dat een baby de eerste maand niet in het openbaar mag worden getoond – maar hier is ze dan: Maria-Alexandra van Roemenië, dochter van Nicolas en Alina van Roemenië.

De baby werd op 7 november geboren in Boekarest en zou een prinsesje zijn, als er niet nog een ingewikkelde familietoestand speelde tussen haar vader Nicolas en diens tante, prinses Margareta, die zichzelf heeft opgeworpen als de beschermer van de Kroon.

Article continues after the ad

Of dat ook zo zal blijven is niet zeker. De kampen binnen de Roemeense koninklijke familie zijn aan het verschuiven. Was Nicolas' moeder prinses Elena eerst  op de hand van haar zus Margareta, nu feliciteert ze Nicolas en Alina zo uitbundig en demonstratief met hun dochter (haar tweede kleindochter) dat er zelfs foto's uit de oude doos tegenaan werden gegooid...

... dit is Nicolas met zijn zus Karina in 1989. Het zou niemand verbazen als de status van Nicolas als prins en troonopvolger uiteindelijk hersteld zou worden: Margareta heeft zelf geen kinderen en de eerstvolgende in lijn is Karina, die niet staat te springen om het stokje over te nemen. Een en ander zou overigens uitsluitend voor de jeu zijn: Roemenië is al jaren een republiek.

Goed, terug naar de gelukkige ouders en baby Maria-Alexandra: moeder en kind maken het goed...

...en vader Nicolas kan zijn geluk niet op. Het wachten in nu op de eerste foto's van babyprinses Geraldine van Albanië, die al op 22 oktober is geboren, maar haar debuut in doeken gewikkeld maakte - we vermoeden dat zij op de royal kerstkaart zal schitteren.

Foto's (c) Nicolas van Roemenië / David Nivière

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in