De Zweden zijn vandaag gewoon welkom bij Slot Solliden.

Tóch een beetje de verjaardag die ze gewend is. Vorig jaar moest Victoria van Zweden het in het koninklijke buitenverblijf op Öland stellen zonder haar landgenoten. Dit jaar mag er al iets meer.

Oké, het populairste deel van de verjaardag van de kroonprinses, die vandaag 44 wordt, is en blijft de ontmoeting met het publiek in de paleistuinen. Daar worden ook altijd de mooiste foto's gemaakt. Dat zit er in dit tweede pandemiejaar net als vorig jaar niet in: Victoria komt niet naar buiten om felicitaties in ontvangst te nemen, laat het hof weten.

Article continues after the ad

Beetje back to normal

Maar in tegenstelling tot vorig jaar is er wél een feestelijk programma voor de zogenaamde 'Victoriadagen'. Er is gewoon een Victoria Concert in de kasteelruïne van Borgholm, mét de koninklijke familie én beperkt publiek. Vorig jaar was het nog helemaal zonder publiek. Ook wordt er een golftoernooi georganiseerd, en is er nog veel meer te doen op het mooie Zweedse eiland.

Wie daar vakantie gaat vieren, kan gewoon de hele zomer terecht bij het kasteel. Waar de komende dagen naast Victoria, Daniel en hun kinderen ook ouders Carl Gustaf en Silvia aanwezig zijn, en broer Carl Philip met zijn Sofia en hun drie kinderen. Of Madeleine en gezin ook invliegen vanuit Miami, lijkt sterk de vraag.

De hele familie (minus twee mini Carl-Philips) in betere tijden bij Solliden

Hoe het ook zij: het is een béétje back to normal voor de jarige job, en dat moet toch goed voelen vergeleken met een jaar geleden. Wij wensen haar in elk geval grattis på födelsedagen!

Beeld: Kungahuset

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in