Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben vandaag (donderdag) in Paleis Noordeinde een lunch aangeboden aan 28 Nederlanders die zich hebben onderscheiden door een bijzondere prestatie.

Alle genodigden voor deze jaarlijkse uitblinkerslunch hebben onlangs een prijs of andere onderscheiding ontvangen voor hun prestaties in uiteenlopende sectoren zoals kunst & cultuur, media, wetenschap, sport en bedrijfsleven.

Article continues after the ad

Tommy Wieringa

Nouveau's columnist Tommy Wieringa was een van hen. Hij won met zijn roman De heilige Rita bij zowel de vakjury als het publiek de Bookspot Literatuurprijs. Ook snowboarder Bibian Mentel was uitgenodigd voor de uitblinkerslunch, zij is uitgeroepen tot 'Paralympisch sporter van het jaar'. 

Verder waren onder anderen Aukje Kuypers, algemeen directeur van familiebedrijf en technisch dienstverlener Kuijpers en uitgeroepen tot zakenvrouw van het jaar en Marion Koopmans, hoogleraar virologie aan het Erasmus MC Rotterdam en winnaar van de Stevinpremie aanwezig.

Erkenning en waardering

De koning en koningin willen met het aanbieden van de lunch hun erkenning en waardering uitspreken voor de mensen die een bijzondere prestatie hebben geleverd.

Bron: RVD
Beeld: RVD/Jeroen van der Meyde

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in