Het óógt gezellig, op Mallorca. Maar door alle gedoe binnen de Spaanse royal family, is het alleszins niet relaxing voor de royals zelf.

Dat het niet soepeltjes loopt tussen de Spaanse royals is al veel langer bekend. Vorig jaar was er een zeer publiek opstootje tussen voormalig koningin Sofia en koningin Letizia. En in 2017 werd de zwager van Felipe en Letizia gevangengenomen na een grootschalige belastingfraudezaak. Maar ook nu zit de familie niet in rustig vaarwater.

Article continues after the ad

Zo gezellig als ze zich steeds laten kieken tijdens hun 'verplichte' vakantieweek op het eiland (Letizia en Felipe beschouwen de trip volgens velen gewoon als werk, voor ze écht op vakantie mogen), zo ongezellig schijnt de sfeer te zijn, volgens Spaanse media.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door TheBorbons🇪🇸👑 (@theborbons_) op

Neem bijvoorbeeld het uitstapje dat Sofia maakte met haar kleindochters Leonor en Sofia. Gezellig samen naar The Lion King. Niks aan de hand, zou je zeggen. Ware het niet dat oma Sofia een paar dagen eerder óók al gespot werd bij diezelfde bioscoop en film. Ditmaal met haar andere kleindochters, Victoria en Irene.

Waarom zij niet met ál haar kleindochters tegelijk ging? De Spanjaarden weten het wel: koningin Letizia wil niet dat haar dochters omgaan met de rest van de familie. Dat zou vooral te maken hebben met Felipe's zus Cristina, die zelf ook terechtstond voor fraude (ze zou haar man geholpen hebben), maar vrijgesproken werd. Haar man ging dus wél de cel in.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in