Maria Teresa, Mathilde en Stéphanie
Maria Teresa, Mathilde en Stéphanie

Jawel, er is nóg een staatsbezoek aan de gang.

Met koning Willem-Alexander en koningin Máxima in India en de hertog en hertogin van Cambridge in Pakistan zouden we bijna vergeten dat er nóg een staatsbezoek gaande is. De zuiderburen zijn op bezoek in Luxemburg, bij groothertog Henri en groothertogin Maria Teresa.

Article continues after the ad

Het staatsdiner is inmiddels achter de rug en eerlijk is eerlijk: koningin Mathilde van België won de Battle of the Bling, met dank aan de Negen Provinciën Tiara. Dit is een stuk met een meander bandeau als basis en daarop elf grote diamanten die staan voor de negen provincies van België (en de voormalige kolonie Congo). De tiara is in 1926 gemaakt voor prinses Astrid van Zweden, toen ze trouwde met prins Leopold van België. Op de achterste rij groothertog Henri van Luxemburg, koning Filip van België en kroonprins Guillaume van Luxemburg (we missen zijn baard een beetje...) 

Groothertogin Maria Teresa droeg – diplomatiek gebaar – de Belgische Scroll Tiara, gemaakt voor prinses Josephine-Charlotte van België, voor haar huwelijk met groothertog Jean van Luxemburg.

Kroonprinses Stéphanie koos voor het diner de Topaas Parure met parels en citrien (de gekleurde variant van topaas).  

En onze Belgische collega Wim wist wat er op het menu stond.

Foto's (c) PPE Agency, Belgische Monarchie

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in