Masterclass in Diplomatic Dressing.

Koning Filip en koningin Mathilde van België zijn op staatsbezoek in Oman en dat levert mooie plaatjes (en een gezonde handelsmissie voor de zuiderburen op).

In een Islamitisch gastland is het aardig je een beetje aan te passen aan de plaatselijke normen en waarden, zonder nu meteen die van jezelf overboord te zetten. Mathilde balanceerde elegant tussen oost en west met een sterk staaltje Diplomatic Dressing.

Article continues after the ad

Bij aankomst droeg ze de Multi Ataraxia Ruched Crêpe Dress van Johanna Ortiz, met motieven en palmen die verwezen naar het gastland, altijd aardig.

Bonuspunten voor de schoenen die volmaakt op kleur zijn en het bijpassende mondkapje.

Voor de officiële verwelkoming in het Al Alam Palace door Sultan Oman Haitham bin Tarik - op de tonen van de Brabançonne en 21 kanonschoten, as you do – koos ze de Geisha, een keurige Natan van tafzijde met natuurmotieven. Want Belgische fashion moet natuurlijk óók een beetje worden gepromoot.

Volgende agendapunt was een bezoek aan de Sultan Qaboos-moskee, de belangrijkste en grootste moskee in Oman. De moskee combineert traditionele en moderne elementen, kan tot 20.000 gelovigen ontvangen en staat gekend om haar bijzondere kroonluchters en tapijten.

Mathilde ging voor prachtig lang en rood. De rok had mozaïekmotieven, ook weer een knikje naar het gastland.

En ze had losjes een sjaal om haar hoofd geslagen uit respect voor de omgeving. En zo doe je dat, als je te gast bent.

Foto's (c) Belgische Monarchie, Getty Images, ANP 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in