'Daar zit een film in', aldus Majesteit.

In de norm willen de royals maar weinig met Netflix te maken hebben. Sure, ook op de paleizen hebben ze wel eens een abonnementje. Maar het blijft toch ook de streaminggigant achter The Crown, en dat moet menig koningshuis angst inboezemen. Al komt de Máxima-serie toch echt op Videoland.

Maar sommige royals hebben er gewoon iets mee, de film- en televisiewereld. Koningin Margrethe van Denemarken, altijd kunstzinnig, is er zo een. Zij blijkt een sturende hand te hebben gehad in een nieuwe film op Netflix van Deense makelij.

Against The Ice heet de film, die vorige week in première ging in aanwezigheid van kroonprins Frederik. En wat blijkt? Zijn eigen moeder speelde een rol bij het maken van de film, hoe zijlings ook.

Article continues after the ad

Regisseur Peter Flinth vertelde op de rode loper dat hij met de koningin had samengewerkt aan de film The Wild Swans uit 2009, waar zij hem had verteld over een mooi Deens boek, Two Against The Ice. De koningin maakte destijds de kostuums voor die film. "Toen ik zei dat ik dat boek nog niet kende, zei Majesteit dat het een aanrader was en een uitstekende film zou kunnen worden. Ze bleek gelijk te hebben."

Against The Ice vertelt het waargebeurde verhaal van een Deense poolexpeditie in 1909 die noodlottig afliep. De hoofdrol wordt gespeeld door de Deense acteur Nikolaj Coster-Waldau, die bekend is uit Game of Thrones.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in