Met tafzijde wordt zelfs een simpele LBD feestelijk.

Koningin Letizia van Spanje had het de afgelopen dagen druk met de NAVO-top in Madrid. Dat wil zeggen: met de partners van de regeringsleiders die daar vergaderden: veelal First Ladies, maar er zaten ook twee First Gentlemen bij. 

De Royal Reisleider (in een Laura Bernal met polkadots) nam ze mee op excursie...

Article continues after the ad

...naar het koninklijk paleis van La Granja van San Ildefonso…

… joeg ze door het Reina Sofia Museum (op de achtergrond het wereldberoemde Guernica van Picasso)…

...en inspireerde menig First Lady tot espadrilles: links Elizabeta Gjorgievska, First Lady van Noord-Macedonië, rechts Annik Penders, First Lady van België. Olé! 

De dames toonden allemaal hun eigen stijl: links Franse Brigitte Macrons look voor een dagje sjouwen door parken en musea, rechts Linda Rama, First Lady van Albanië. Gezien de zinderende temperaturen zijn we hier totally Team Linda. 

Voor het grote diner droeg Letizia een eenvoudige cocktailjurk van 2nd Skin Co…

…die door de strikken toch iets sassy's kreeg. De jurk kost € 920 euro en is verkrijgbaar in zeven kleuren van maat 36 tot maat 46.0

.Letizia oogde er zeer chic in. Erbij haar Manolo Blahnik slingbacks met transparante voorkant, om de tenen netjes in het gareel te houden. En zoveel eenvoud kan best serieuze bling hebben, ter compensatie. 

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in