Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Koningin Elizabeth zit 70 jaar op de troon

Vandaag begint haar Platinum Jubilee. Groot feest in Engeland, waar Royal Monument koningin Elizabeth vandaag haar 70-jarig regeringsjubileum viert. Het is 70 jaar geleden dat ze tijdens een tournee in Kenia hoorde dat haar vader George VI was overleden en ze koningin van het Verenigd Koninkrijk ...

Koningin Elizabeth zit 70 jaar op de troon

Vandaag begint haar Platinum Jubilee.

Groot feest in Engeland, waar Royal Monument koningin Elizabeth vandaag haar 70-jarig regeringsjubileum viert. Het is 70 jaar geleden dat ze tijdens een tournee in Kenia hoorde dat haar vader George VI was overleden en ze koningin van het Verenigd Koninkrijk werd.

Haar 70 regeringsjaren zijn niet kabbelend voorbij gegaan. Als koningin zag ze de wereld enorm veranderen. Landen binnen het Gemenebest verklaarden zichzelf onafhankelijk. Drie kinderen van de Queen gooiden tradities overboord en kozen voor echtscheiding.

De monarchie onderging onder haar leiding een make-over tot een kleiner en vooral minder begrotelijk Koninklijk Huis. Ze werkte heel wat Rode Koffertjes met regeringsdossiers weg. En sinds de pandemie zoomt de Queen als de sassy negentiger die ze is. Al die tijd verloor ze nooit haar waardigheid, maar ook nooit haar 'wicked' gevoel voor humor. 

De speech begint op 01.06

Liet ze in die 70 jaar dan nooit steken vallen? O jawel, Elizabeths trage respons op de dood van Diana was een inschattingsfout en vermoedelijk heeft ze prins Andrew nog te lang de hand boven het hoofd gehouden. Maar verder was ze al die jaren toch vooral één en al plichtsbesef. Als iemand weet wat haar leven in dienst stellen van haar land is, is het Elizabeth wel.  

Gisteren ontving ze in Sandringham 'de buren'...