De Queen in 1994 aan de wandel met haar harige entourage
De Queen in 1994 aan de wandel met haar harige entourage

Dog Save The Queen!

Zei koningin Elizabeth (94) in 2018 nog dat ze geen puppy's meer wilde, omdat ze vreesde dat ze er te oud voor was, ze is op haar besluit teruggekomen. En blijkt nog genoeg levenslust in zich te hebben om er weer aan te beginnen.

In een moeilijke periode – echtgenoot Philip (99) herstellende van een hartoperatie, kleinzoon Harry aan de praat met Oprah – heeft ze een hoop gezelligheid en afleiding aan twee nieuwe corgi-pupjes, volgens The Sun. Sinds ze vorig jaar afscheid moest nemen van dorgi Vulcan, had HM alleen nog dorgi Candy. De hondjes zijn een paar weken geleden al gearriveerd en voelen zich inmiddels al helemaal thuis in Windsor Castle. Het zijn overigens niet de exemplaren op de foto, maar we laten geen gelegenheid voorbij gaan om puppy's te laten zien 🙃

Article continues after the ad

De Queen heeft door de jaren heen meer dan dertig honden gehad. Ze heeft de puppy's gekregen van een vriendin, het zijn de eerste corgi's die niet afstammen van Susan, die ze in 1944 voor haar 18de verjaardag kreeg. Elizabeth heeft ze al namen gegeven, maar die zijn nog niet bekend gemaakt, zoals we ook nog even moeten wachten op de eerste foto's.

Het zegt iets over hoe ze in het leven staat, dat ze er weer zo'n plezier in heeft, zegt royal biograaf Penny Junor: "Honden zijn onvoorstelbaar belangrijk voor haar, ze is er door de jaren heen closer mee geweest dan met menig mens om haar heen. Haar corgi's zijn intens loyaal en liefhebbend en hebben haar nooit in de steek gelaten. En natuurlijk hollen corgi's maar zelden naar Los Angeles om daar interviews te geven."

Foto's (c) Getty Images 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in