Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Koningin Elizabeth: 'Ik ben er nog, hoor'

Het Senior Paardenmeisje was stralend aanwezig op de Horse Show. Afgaand op de grafstemming waarmee de Britse kranten verslag deden toen deze week niet koningin Elizabeth (96), maar kroonprins Charles de Britse Troonrede voorlas, zou je kunnen denken dat de staat van de Queen zorgwekkend is. Also...

Koningin Elizabeth: 'Ik ben er nog, hoor'

Het Senior Paardenmeisje was stralend aanwezig op de Horse Show.

Afgaand op de grafstemming waarmee de Britse kranten verslag deden toen deze week niet koningin Elizabeth (96), maar kroonprins Charles de Britse Troonrede voorlas, zou je kunnen denken dat de staat van de Queen zorgwekkend is.

Alsof HM wilde zeggen dat het allemaal wel meeviel, dook ze vandaag stralend op bij haar favoriete moment van het jaar: de Royal Windsor Horse Show. Zonnebril, lipstick, Hermès-hoofddoek en stralende lach? Check.

De show begon gisteren al, maar toen liet ze verstek gaan. Wel bracht ze een geheim bezoek aan haar eigen paarden, waarvan er veertien meedoen aan de show.

Ze bekeek vandaag haar eigen paarden vanuit haar Range Rover, maar liep daarna zelf (met een stok) naar haar stoel...

... naast die van jongste zoon prins Edward en Penny Knatchbull, eveneens paardengek.

Schoondochter en huisfotograaf Sophie, de gravin van Wessex, legde het allemaal vast.

Een van HM's pony's won een prijs...

...en ze keek trots toe hoe kleindochter lady Louise Windsor de Fell Pony centenary parade leidde in het wagentje dat ze van prins Philip, de vorig jaar overleden man van Elizabeth, kreeg.

Kort daarna liep ze zonder hulp terug naar haar auto om weer richting Windsor Castle te vertrekken. Lang staan of ver lopen mag er dan niet inzitten, het was duidelijk dat ze verder nog helemaal de oude is.

Misschien moet deze fase worden gezien als een soort pre-pensioen, waarin ze het gewoon wat rustiger aandoet. Het was in ieder geval een signaal dat de Diamond Jubilee festiviteiten, die aanstaande zijn, niet in gevaar lijken te zijn.

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in