Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Koning Filip en prinses Elisabeth naar plek van carnavalsdrama

Ze praatten er met slachtoffers en hulpverleners. Prinses Elisabeth en haar vader koning Filip van België zijn zondagmiddag naar Strépy-Bracquegnies gegaan, waar in de ochtend zes doden, tien zwaargewonden en 27 lichtgewonden zijn gevallen doordat een auto in een groep carnavalsvierders reed. Ook...

Koning Filip en prinses Elisabeth naar plek van carnavalsdrama

Ze praatten er met slachtoffers en hulpverleners.

Prinses Elisabeth en haar vader koning Filip van België zijn zondagmiddag naar Strépy-Bracquegnies gegaan, waar in de ochtend zes doden, tien zwaargewonden en 27 lichtgewonden zijn gevallen doordat een auto in een groep carnavalsvierders reed. Ook de premier en een aantal ministers waren ter plaatse.

De koning en de kroonprinses kregen eerste een briefing van de hulpdiensten over wat er exact gebeurd is. Ze prezen het werk van de hulpdiensten en hadden daarna een ontmoeting met slachtoffers van het drama.

Filip en Elisabeth werden bij het bezoek begeleid door premier Alexander De Croo, door minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden en door Waals minister-president Elio Di Rupo.

Het was voor het eerst dat Elisabeth, die in Oxford studeert, bij zo'n actueel bezoek aanwezig was.

Foto's (c) ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in