Zo zien we ze nooit: een bonte verzameling Britse royals.

Een bijzondere afsluiter voor een bijzondere reis: Will en Kate eindigden hun treinreis door de UK met een bezoekje aan Windsor. Waar ook de queen (in zalig kerstrood), prinses Anne, de Wessexes én prins Charles en Camilla aanwezig waren voor een historisch fotomomentje. Het lijkt wel een kerststal. Ware het niet dat het favorietje (Andrew) in zijn kribbe ontbreekt.

V.l.n.r. Edward, Sophie, Kate, Will, Queen Elizabeth, Charles, Camilla en Anne

Article continues after the ad

In Windsor moest de trein van de queen natuurlijk weer worden ingeleverd. En dat was dan ook direct toneel voor een kleine familiereünie waarbij Andrew (en Fergie) dus met klem níét aanwezig waren. Zo samen poserend zien we de Windsors eigenlijk nooit (zeker niet met die nog altijd bijzonder ogende 1,5 meter afstand) bij Windsor Castle.

Zie het maar als een goedmakertje voor het gemis van de post-kerst-kerkgangfoto's. Officieel was het trouwens een moment om hulpverleners te bedanken voor hun inzet in pandemietijden, waarvan akte.

Hier de bewegende kerststal - met Christmas carols!

De Duke en Duchess of Cambridge legden de afgelopen dagen ruim 2000 kilometer af om hulpverleners, vrijwilligers en anderen die hard hebben gewerkt tijdens de pandemie een hart onder de riem te steken. 

Uit een kerstliedje weggelopen: Marshmallows for toasting

Dat ging allemaal in het geheim: de locaties die ze aandeden werden niet vooraf bekend gemaakt, om te voorkomen dat mensen ondanks de coronabeperkingen op pad zouden gaan om een glimp op te vangen van het royal koppel.

De driedaagse tour voerde Will en Kate sinds zondag langs Edinburgh, Berwick-Upon-Tweed, Batley, Manchester, Cardiff, Bath, Reading en dus uiteindelijk Windsor. En dat leverde allerlei leuke plaatjes op, die de Cambridges ook vooral met zelfgeschreven teksten zelf deelden via Instagram.

Bijna niet van de echte treinreiziger te onderscheiden

Beeld: Getty Images/ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in