Hou je wel van een beetje grandeur met de feestdagen?

Dan kun je op Netflix je hart ophalen met deze zeven kijktips voor winterse dagen. Ook na de kerst trouwens.

1 – A Christmas Prince

Ja, dit is een hele slappe trilogie. Maar wel eentje die wereldberoemd is geworden op Netflix, want ondanks foute kerstfilmvibes zijn de drie kerstfilms-met-royal-randje enorm goed bekeken. Extra leuk: dit is ook de film waarin Máxima's inhuldigingsjurk plots voorbij kwam.

Article continues after the ad

2 – The Princess Switch

Beetje hetzelfde kaliber als hierboven: foute kerstfilm, trilogie, normaal meisje wordt verliefd op knappe prins. Sissi is het niet. Maar lekker wegkijken voor de feestdagen doet het zeker.

3 – The Crown

Dit jaar geen nieuw seizoen van een van onze favoriete series. Dat biedt perspectieven want... dan kijk je toch gewoon de vier seizoenen die er al wél zijn nog een keer terug? The Crown bevat bovendien volop kerstafleveringen. Heerlijk.

4 –Downton Abbey

Deze kerst moet er een nieuwe Downton Abbey-film in de bios komen, de vorige film ging over de royal family, en sowieso krijgen wij altijd een heel koninklijk gevoel van de Crawleys. Ook hier: volop kerst en sneeuw te bespeuren. En heerlijke vergane tijden.

5 – Bridgerton

Vorig jaar kerst kwam het eerste seizoen van Bridgerton op Netflix en dat werd een enorme hit. Een tikje hitsige romantische vertelling over adellijke kringen die je echt eens moet proberen. Seizoen twee komt in 2022, dus dan ben je daar ook maar vast klaar voor.

6 – A Castle for Christmas

De nieuwste Netflix-kerstfilm met een royal randje én Brooke Shields in de hoofdrol. In A Castle for Christmas reist een bestsellerauteur af naar Schotland om te ontsnappen aan een schandaal. Daar wordt ze verliefd op... een kasteel. Alleen die nukkige hertog die er eigenaar van is hè...

7 – The Royal House of Windsor

Mocht je even klaar zijn met fictie dan blijft dit een fijne docuserie op Netflix over de Windsors. In zes delen kom je alles te weten over koningin Elizabeth, haar voorgangers en haar nazaten. Smullen maar ook leerzaam. Heerlijk om de tanden in te zetten onder een dekentje.

Let it snow, zouden wij zeggen.

Beeld: Netflix

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in