Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Kates beste brochemomenten

We wisten het al langer: alles komt weer terug in de mode. Zo ook de broche. Kate Middleton geeft het voorbeeld.  Lang leek het ouderwets: de broche. Maar hij is terug. En dan we bedoelen we niet het bescheiden exemplaar. Klassieke juwelengenre Namens de jongere generatie verdedigt Kate Middleton...

Kates beste brochemomenten

We wisten het al langer: alles komt weer terug in de mode. Zo ook de broche. Kate Middleton geeft het voorbeeld. 

Lang leek het ouderwets: de broche. Maar hij is terug. En dan we bedoelen we niet het bescheiden exemplaar.

Klassieke juwelengenre

Namens de jongere generatie verdedigt Kate Middleton dit klassieke juwelengenre. In haar acht jaar als hertogin heeft ze alle soorten borstspelden gedragen. En nu komen ook labels als Gucci en Alexander McQueen met een broche, zo weet Town & Country Magazine.

Wij nemen je mee terug naar Kates beste brochemomenten: 

1. De Enigma-speld

Tijdens een bezoek aan Bletchley Park afgelopen mei waar Kate een speciale tentoonstelling over D-Day zag, droeg de hertogin een ingetogen speld. Deze had echter een verborgen boodschap.

Bletchley Park is een landgoed in Zuid-Engeland dat een belangrijke rol speelde in de Tweede Wereldoorlog. In het landhuis en later in een aantal barakken op het landgoed was de Government Code and Cipher School (GC&CS) gehuisvest, de codekrakers van de Britse inlichtingendienst. 



Kates grootmoeder, Valerie Glassborow, werkte op Bletchley. Kates speld is een ode aan haar, evenals aan de andere Tweede Wereldoorlog-codekrakers. De speld ziet eruit als een rotor van de beroemde Enigma codeermachine.