De hertogin van Cambridge weet wat ze doet.

De BAFTA's – zeg maar de Britse Oscars – is erg begaan met het milieu en werkt aan CO2 neutraal worden. Om die reden had het bestuur de genodigden gevraagd om daar rekening mee te houden qua kleding. De bedoeling was dat men zou opdraven in ecofashion, iets zouden herdragen of gebruik zouden maken van een rent-a-gown service. 

Als beschermheer van de BAFTA's had prins William het makkelijk. De hertog van Cambridge kan in zo'n geval gewoon terugvallen op een van zijn smokings. Over wat hertogin Kate eens zou verzinnen of herhalen, werd de afgelopen weer uitbundig gespeculeerd, want die heeft nogal wat beeldige avondjurken in de kast hangen.

Article continues after the ad

Het werd een crème Alexander McQueen met gouden accenten die ze eerder droeg tijdens de Diamond Jubilee tour in Zuid-Oost-Azië tijdens een staatsdiner in Maleisië.

De mouwen lijken iets te zijn veranderd: ze ogen nu puntiger en zijn niet langer doorzichtig, zoals hier in 2012. 

Erbij de Romy gouden pumps van Jimmy Choo die ze al had, een citrien cocktailring (niet zichtbaar) uit 2006, een vintage Anya Hindmarch clutch (deze wordt niet meer gemaakt) en de Magic Alhambra oorhangers van Van Cleef and Arpels van circa 6200 euro. Het bijbehorende collier kost circa 9000 euro #seriousbling Haar schoonmoeder Camilla de hertogin van Cornwall, heeft verschillende stukken uit deze collectie, het zou kunnen dat Kate die voor de avond heeft mogen lenen, maar dan heeft ze er wel één klavertje af laten halen. Hmm.

Ook William zag eruit om door een ringetje te halen, maar hij kon het hebben dat de aandacht vooral naar Kate uitging. 

Foto's © Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in