De royal schoonzusjes doen hun uiterste best om het samen een beetje gezellig te hebben.

Uiteraard ging het om de wedstrijd tussen zevenvoudig kampioen Serena Williams en Simona Halep, die voor het eerst de Ladies Single Finale van Wimbledon heeft gehaald (en won). Maar ook de tribune werd nauwlettend in de gaten gehouden, in de hoop op een Royal Battle, want zowel de hertogin van Cambridge als de hertogin van Sussex waren uitgerukt.

Article continues after the ad

Die battle kwam er niet. Zowel Kate als Meghan lijken helemaal klaar te zijn met alle geruchten over hun vermeende brouille. Misschien dat de schoonzusjes niet veel gemeen hebben en een hartsvriendschap er niet inzit, maar beiden zijn volwassen en professioneel genoeg om op een normale manier met elkaar om te gaan, zoveel is duidelijk.

Meghan zat tussen Kate en haar zus Pippa in de Royal Box. Het kan verkeren. 

Eerder deze week trokken ze ook al redelijk ontspannen samen op tijdens een polowedstrijd van prins William en prins Harry. Er werd gepicknickt en wat gekeuveld terwijl de mannen met paarden en hamers bezig waren. 

In de Royal Box was eveneens geen onvertogen woord te bespeuren. Kate leek een kalmerende invloed te hebben op het Sussex PR-team...

...dat eerder deze week nogal hysterisch reageerde op mensen die Meghan zouden hebben gefotografeerd.

Meghan had zich ditmaal aan de dresscode gehouden (geen jeans in het gedeelte voor leden), koos voor een witte top en een wit met blauwe plissérok van Boss en keek vooral trots naar haar vriendin Serena.

Kate droeg een Dolce & Gabbana die zich qua groen kon meten met de grasmat. Ze droeg hem al eerder (onder andere in Canada in 2016) en heeft er de horlogeapplicatie die op het origineel zit af laten halen. Haar handtas was ook van D&G.

Ze arriveerde aan het einde van de ochtend en had in haar hoedanigheid als beschermvrouw van de All England Lawn Tennis and Croquet Club eerst nog een ontmoeting met junior spelers. En vervolgens moest Kate een lunch afhameren met leden en eerdere kampioenen voor ze zich naar de royal box begaf.

Kate en Meghan bezochten ook in 2018, voor de Grote Royal IJstijd intrad, samen Wimbledon. Precies een jaar later samen een doorstart maken? Groots gebaar van de hertoginnen.

En hier nog even de winnares, duidelijk óók een fan.   

Foto's © ANP, BSR Agency, PA Agency

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in