Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Kate, Anne, Sophie en Camilla: keep calm & carry on

Hoe is de relatie tussen deze royal rotsen in de branding? Continuïteit is alles voor een monarchie. Na enkele turbulente dagen rond de Sussexit gingen de Windsors vandaag dan ook weer  geruisloos over tot de orde van de dag, ieder met eigen taken en afspraken. Deze dames (en natuurlijk de Queen ...

Kate, Anne, Sophie en Camilla: keep calm & carry on

Hoe is de relatie tussen deze royal rotsen in de branding?

Continuïteit is alles voor een monarchie. Na enkele turbulente dagen rond de Sussexit gingen de Windsors vandaag dan ook weer  geruisloos over tot de orde van de dag, ieder met eigen taken en afspraken.

Deze dames (en natuurlijk de Queen en prinses Anne) zullen de komende jaren het vrouwelijke gezicht van de Britse monarchie zijn, nu hertogin Meghan jammer genoeg minder vaak in beeld zal komen. Hoe gaan de Windsors onderling met elkaar om?

Anne & Camilla

Prinses Anne en haar schoonzus Camilla, hertogin van Cornwall, zaten vandaag in Schotland voor een onderonsje.

Prinses Anne kreeg op de universiteit van Aberdeen een eredoctoraat uitgereikt van Camilla, die ter plekke de titel hertogin van Rothesay draagt. Ze waren er allebei een beetje giechelig onder, onder de stiff upperlip, uiteraard. 

Beiden gaan prat op een schier grenzeloze liefde voor dieren en paarden, Anne is wat bruusker dan Camilla, maar ze delen een gezond gevoel voor humor...

...en ze zijn dol op officiële momenten waarop iets niet helemaal volgens plan gaat, net als de Queen, trouwens.  

Camilla & Kate

Ondanks het forse leeftijdsverschil kunnen de aanstaande koninginnen-gemalin het prima samen vinden. Beroepshalve zien ze elkaar vaak, beiden staan vrij aards in het leven. Het gaat bij de hertoginnen van Cambridge en Cornwall privé al snel over de (klein)kinderen en de honden, niet zozeer over tiara's.

Beiden gaan door het vuur voor de Queen en beiden houden van een grapje, het zijn geen vrouwen voor diepe filosofische verhandelingen. Camilla zette zoals gezegd Anne in het zonnetje, Kate vergaderde vandaag lang met verschillende goede doelen en haalde de kinderen van school. Deze foto is van Trooping the Colour 2019, toen prins Louis bijna Camilla's hoed afmepte in zijn enthousiasme. 

Kate & Sophie

Sophie, de gravin van Wessex (de vrouw van prins Edward), was degene die Kate in haar verkering- en verlovingstijd het meest heeft geholpen met all things protocol. Ze zijn zeer close, Kate is ook dol op Sophie's dochter lady Louise (hier in het midden in 2012). Bij gezamenlijke optredens, zoals Trooping The Colour of het loopje naar de kerk zijn deze drie vaak samen te spotten.

Koningin Elizabeth is erg gesteld op Sophie die regelmatig met haar gaat paardrijden en haar vaak vergezelt als ze naar de kerk gaat (of zoals ze Queen dat eufemistisch formuleert: 'Kan ik je een lift geven?'

Uit het feit dat Elizabeth het ene na het andere prestigieuze beschermvrouwschap aan de hertogin van Cambridge overdraagt, blijkt haar eveneens grote vertrouwen in hertogin Kate. Die nu al zo lang meedraait, dat er soms gewoon genegenheid door het protocol heen breekt. 

Queen & Camilla

Ook Camilla maakt al heel lang deel uit van het leven van koningin Elizabeth. Eerst als de grote liefde van haar oudste zoon Charles, toen als de vermaledijde maîtresse van de kroonprins en sinds 2005 als zijn wettige echtgenote. Een gedeelde liefde voor honden en paarden heeft geholpen een normale band te krijgen. Camilla is verder zeer plichtsgetrouw en de Queen is blij dat Charles zo gelukkig met haar is. Ze gaan prima samen, vooral tijdens vakanties in Schotland, waar ze allebei dol op zijn.