Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Josine van Modekoningin Máxima over Pailletten Prinsessen!

Met het oog op december: inspiratie vol glitter én glans. Oogverblindend, feestelijk en toepasselijk voor deze tijd van het jaar. Josine van ModekoninginMáxima.nl stelde een gallery samen van de mooiste paillettenjurken. Het Franse woord ‘paillette’ betekent zoiets als schitteren en dat is ook pr...

Josine van Modekoningin Máxima over Pailletten Prinsessen!

Met het oog op december: inspiratie vol glitter én glans.

Oogverblindend, feestelijk en toepasselijk voor deze tijd van het jaar. Josine van ModekoninginMáxima.nl stelde een gallery samen van de mooiste paillettenjurken.

Het Franse woord ‘paillette’ betekent zoiets als schitteren en dat is ook precies wat het platte, veelal ronde schijfje doet. Aan het hof maken ze daar dankbaar gebruik van. Hoe meer pailletten, hoe beter. Hier zie je Letizia in een stoere disco-jurk van Nina Ricci.

Máxima heeft in haar kast óók een jurk van het Italiaanse Ricci en ja, ook daar heel veel geglitter en geglans.

Pailletten worden in het Engels ook wel lovertjes genoemd. Ik snap dat wel, want deze beige lovertjesjurk van Claes Iversen is inderdaad meer dan lieflijk.

Dat prinses Diana in de jaren tachtig verslingerd was aan de serie Dynasty, kon je zien. Het liefst ging ze bij gala’s van top tot teen gekleed in de lovertjes. Om die reden kreeg ze ook de bijnaam Dynasty-Di. Deze jurk is van Catherine Walker. 

Voor het officiële bezoek aan Pakistan (2019) kocht Kate bij Jenny Packham een paillettenjurk in de nationale kleur van het land: groen.

Vorige week droeg ze de showstopper opnieuw (hoe mooi kan een mens zijn?!)

Met gouden pailletten - hier weer een Jenny Packham - weet de hertogin van Cambridge evengoed raad. Hello, Golden Girl!

Dat je met de glimmende schijfjes ook een heel andere kant op kunt, weet Kate óók. Kijk maar.

En misschien wel het mooiste voorbeeld van lovertjes-Kate.

Met pailletten kun je blijkbaar ook een hele berg verdriet verbergen. Op de dag dat Meghan aan Harry vertelde over haar zelfmoordgedachten, kwam ze zo voor de dag. Stralend, zou je bijna zeggen.

Met kluizen vol diamanten heeft de Queen helemaal geen pailletten nodig om te glanzen, maar toch zien we haar met regelmaat in lovertjes op de rode loper verschijnen. (Pssst. Ook een visagist heeft weleens een slechte dag. Overtuigender bewijs krijg je niet zomaar.)

Nogmaals de Queen, in 1999, voor de Royal Variety Performance - ze kon zó het toneel op. 

'We doen het goed of we doen het niet.' Iets dergelijks moet Victoria gedacht hebben toen zij deze jurk aantrok.

In Monaco kijken ze niet op een paillet meer of minder. Charlene maakt daar dankbaar gebruik van.

Op een jumpsuit voelen de lovertjes zich ook prima thuis.

En last but not least nog een mooi voorbeeld uit Denemarken. Love, love, lovertjes!

Foto's (c) Getty Images, ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in