Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Josine van Modekoningin Máxima over half opgestoken royal kapsels

'Een halve updo is chic en toch speels.' Je kunt lange lokken natuurlijk opsteken of los dragen, maar de gulden middenweg is soms zeker zo mooi. Daarom: een gallery vol half opgestoken - en toch royale - kapsels, samengesteld door Josine van Modekoningin Máxima!  Laat ik maar beginnen met koningi...

Josine van Modekoningin Máxima over half opgestoken royal kapsels

'Een halve updo is chic en toch speels.'

Je kunt lange lokken natuurlijk opsteken of los dragen, maar de gulden middenweg is soms zeker zo mooi. Daarom: een gallery vol half opgestoken - en toch royale - kapsels, samengesteld door Josine van Modekoningin Máxima

Laat ik maar beginnen met koningin Máxima, want een halve updo kan zij zeker wel waarderen. Vaak zijn haar voorste lokken bij een chic avondje uit losjes naar achteren vastgezet. Soms met een simpel haarspeldje….

...dat kunstig is weggewerkt.

En soms is de diamanten haarspeld juist goed te zien. 

Hier draagt HM twee diamanten haarspelden…

...en ook drie behoort tot de mogelijkheden. 

Er is natuurlijk helemaal geen sprake van een Hair Battle maar als dat wel zo zou zijn geweest, dan had Máxima aan koningin Letizia van Spanje gedegen concurrentie gehad. De Spaanse koningin zien we de ene keer met een steile (fake)bob, de andere keer met een bos vol wilde krullen en een keurige chignon behoort uiteraard ook tot haar repertoire. Hier in beeld: een hippe, stoere updo.

Bij een halve updo kiest Letizia ook wel voor een strakke variant, die haar - mijns inziens - gelijk tien jaar ouder maakt. Zonde!

En de combinatie met een diamanten tiara durft ze duidelijk ook aan.

Door naar Victoria van Zweden. Normaal gesproken draagt de kroonprinses haar haren vast, het liefst zelfs héél strak naar achteren, maar voor de jaarlijkse uitreiking van de Polar Music Prize wil ze nog weleens een uitzondering maken. Zo ook in 2017.

Madeleine van Zweden wisselt nog weleens van haarkleur. In 2010 was ze blond met een geelgouden gloed. Op de vooravond van Victoria’s huwelijk liet de prinses  haar lokken half opsteken en vervolgens versieren met een paar mooie diamanten.

Als Catherine, de hertogin van Cambridge, kiest voor de gulden middenweg, kiest ze vaak ook voor een look met gekrulde en in elkaar vervlochten lokken.

Koningin Mathilde van België heeft vrij kort haar, in ieder geval voor de halve updo. Een flinke bos hulphaar wil nog weleens helpen, maar hier is het verschil tussen echt en nep wel héél goed te zien #oeps

De kapper van kroonprinses Mary van Denemarken kan blijkbaar goed overweg met een toupeerkam. Fijn, want dat biedt mogelijkheden voor een wat lossere, nonchalantere look.

Met de formele variant van de halve updo heeft Mary inmiddels ook ervaring. En ook hier zijn haar lokken weer lichtjes getoupeerd.

Last but not least nog een Maxima’tje, want hoe MOOI is onze fashionqueen hier!

Doordat de voorste lokken losjes zijn vastgezet, blijft het haar uit Máxima’s gezicht en kan ze toch haar voorkeur voor los haar (bijna) trouw blijven. Love it!

Foto's (c) Getty Images, ANP, Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in