Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Josine van Modekoningin Máxima: 'HM heeft de pélerine weer fashionable gemaakt'

Van bedevaartsmanteltje tot koninginnekleding. Vroeger was het vooral een bedevaartsmanteltje, maar mede dankzij koningin Máxima is het nu wel duidelijk dat de pélerine het ook heel goed doet als Koninginnekleding. Op Koningsdag droeg Máxima roze als teken van dankbaarheid. Een mooi gebaar, maar ...

Josine van Modekoningin Máxima: 'HM heeft de pélerine weer fashionable gemaakt'

Van bedevaartsmanteltje tot koninginnekleding.

Vroeger was het vooral een bedevaartsmanteltje, maar mede dankzij koningin Máxima is het nu wel duidelijk dat de pélerine het ook heel goed doet als Koninginnekleding.

Op Koningsdag droeg Máxima roze als teken van dankbaarheid. Een mooi gebaar, maar laten we het nu even hebben over het heerlijke ontwerp van haar jurk.

Over een rustige basis van fuchsia zijde droeg de koningin een heuse pélerine. Klinkt misschien als abracadabra, maar het gaat hier gewoon over een korte cape. Vaak tot net over de schouders, en doorlopend aan de voorzijde.

Dat de ene pélerine de andere niet is, blijkt wel uit de strak vormgegeven jurk van Givenchy die Meghan, de hertogin van Sussex hier aan heeft.

Bij een kerkelijke bruiloft kom je natuurlijk niet met blote schouders aanzetten. Een capeje kan dan goed van pas komen, zo laat Mette-Marit, de kroonprinses van Noorwegen zien.

Kort van voren, lang van achteren: kroonprinses Mary van Denemarken draagt bij hetzelfde huwelijk - dat van prinses Madeleine van Zweden en Chris O’Neill, in juni 2013 - een cape met identiteitscrisis.

Kies je voor een wat zwaardere stof, een dikke wolsoort bijvoorbeeld, dan oogt een pélerine al snel heel statig. Kate laat hier een mooi voorbeeld zien met een blauwe mantel van Mulberry. Het enige wat ontbreekt voor een heuse Mary Poppins-vibe is een paraplu.

Kies je juist voor een soepele stof, dan danst de stof om je schouders. Très élégant.

Ga je bij Jan Taminiau langs, dan kun je zomaar met een rijk geborduurde pélerine thuiskomen.

Een jumpsuit met cape? Ach ja, waarom niet? (En ja, Máxima is hier aan het recyclen. Vergelijk de foto maar eens met de Prinsjesdaglook van hierboven.)

Een pélerine met dieptewerking maakt een look net wat interessanter. Een zwangere Meghan bewijst dat hier met een ontwerp van Valentino.

Waarom Máxima deze fantastische jurk van Natan slechts één keer heeft gedragen, is een groot raadsel. Wat een plaatje is ze hier!

Koningin Letizia van Spanje laat zien dat een wat langere pélerine ook een heel goed idee kan zijn. Moet je er dus wel een strakke rok of broek onder dragen, want anders oog je rond of vierkant.

En last but not least nog een mooi voorbeeld uit Denemarken. Naast Brigitte Macron in pittig rood oogt prinses Mary gracieus van kruin tot teen.

Foto's (c) Getty Images, ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in