Statement of finishing touch, een bijzondere kraag doet iets met een look.

Een kraagje kán heel tuttig zijn, maar door de jaren heen hebben ze aan het hof bewezen dat dit accessoire ook heel hip, speels en elegant kan uitpakken. Josine van Modekoningin Máxima heeft een kleurrijk overzicht samengesteld.

De koningin van de kraag? Zonder twijfel prinses Diana. Of ze nu een gala, een buitenlandse tour of een bezoekje aan een ziekenhuis in haar agenda had staan: de kraag was áltijd welkom.

Article continues after the ad

Soms waren ze groot, soms waren ze klein en vaak waren het ook losse kragen, waardoor ze heel makkelijk van outfit konden wisselen. Deze kanten kanjer is daar een goed voorbeeld van.

De matrozenkraag behoorde ook tot Diana’s repertoire.

En een opstaande kraag met speelse volants ook!

Ze had ze echt in alle soorten en maten.

Toen Catherine, de hertogin van Cambridge, na de geboorte van Louis een ode wilde brengen aan haar schoonmoeder in ruste, wist ze dus wel wat ze aan moest trekken. Juist ja, een jurk mét kraag.

Sindsdien is ze het accent altijd trouw gebleven. De Peter Pan-kraag heeft ze zelfs in verschillende kleuren en maten.

Maar de hertogin weet ook wel raad met een krachtige variant met rechte lijnen. Door de stof en de witte accenten schuilt er achter deze Beulah London-jurk een hoog tuttigheidsgevaar, maar gelukkig maakt het sexy doorkijkje heel veel goed.

Koningin Letizia van Spanje is ook wel te porren voor een Peter Pannetje op z’n tijd. De kleur van de kraag komt terug in haar schoenen.

Kragen in dezelfde kleur als de rest van de jurk vallen veel minder goed op, zo bewijst Letizia met deze roze vlinderjurk (PS Die schoenen ❤️! )

Prinses Mary van Denemarken laat haar Peter Pannetjes versieren met kraaltjes. Maakt het geheel gelijk veel feestelijker en specialer.

Tijdens de opening van het Zweedse parlement dragen de Zweedse royals steevast zwart-wit als verwijzing naar de vroegere hofjurken. Madeleine goot in september 2016 de contrasterende ‘kleuren’ in een elegant totaalplaatje met twéé kragen. Naast een opstaande kraag van verfijnd kant, droeg ze ook een zwarte strikkraag. Wauw!

Hoe groot de magie van de kraag kan zijn, zie je hier. De look links oogt, ondanks dat hij bij een bijzetting gedragen werd, spectaculair. Rechts draagt Máxima hetzelfde pakje zonder kraag en wég is de magie. Dus een kraag? Graag!

Foto's (c) Getty Images, Brunopress, ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in