Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Josine van Modekoningin Máxima: 'Altijd een streepje voor met een marinière'

Alles over dit zomerse matrozenshirt waar royals dol op zijn! Zomers, sportief en toch tijdloos chic, het streepjesshirt is een klassieker geworden. Van oorsprong werden ze gedragen door matrozen, maar inmiddels liggen marinières ook in de koninklijke walk-in closets, zo licht Fashion Detective J...

Josine van Modekoningin Máxima: 'Altijd een streepje voor met een marinière'

Alles over dit zomerse matrozenshirt waar royals dol op zijn!

Zomers, sportief en toch tijdloos chic, het streepjesshirt is een klassieker geworden. Van oorsprong werden ze gedragen door matrozen, maar inmiddels liggen marinières ook in de koninklijke walk-in closets, zo licht Fashion Detective Josine van Modekoningin Máxima toe.

Vooral Catherine, de hertogin van Cambridge, is een groot fan van het nautische, blauwwit gestreepte shirt. Inmiddels heeft ze al wel een stuk of zes verschillende exemplaren gedragen. Op dit plaatje is ze een Française ten voeten uit, al komt dat ook door haar matrozenbroek, hoge hakken en kekke clutch.

Vereist de gelegenheid een sportieve businesslook, dan kan de marinière ook goed van pas komen. Kate laat dat hier zien met een donkerblauw broekpak en witte sneakers.

Privé volstaat een jeans, en zo zie je maar weer: de Breton - zoals de blauwwit gestreepte top ook wel wordt genoemd - voelt zich overal thuis.

Koningin Máxima denkt graag in concepten als ze voor haar kledingkast staat. Haar marinières worden dus vooral van stal gehaald voor een dagje watersport. Hier zie je haar in een top van J.Crew op de Groene Draeck.

Een fotosessie vraagt blijkbaar om nét iets meer. Een marinière met pofmouwen, dus.

Jean Paul Gaultier gaf de klassieker een flinke update toen prinses Caroline in 2000 een mooie jurk zocht voor het Rozenbal. Wauw!

Blauw-wit is een goede combinatie, maar soms kan een extra vleugje kleur geen kwaad. Koningin Letizia van Spanje koos in 2017 voor geel.

Kate vindt rood-wit-blauw een geslaagde combinatie en dat vinden wij in Nederland natuurlijk óók.

Prinses Charlène van Monaco kent de magie van onze driekleur eveneens, maar bij haar zit het kleuraccent verwerkt in torenhoge hakken.

Helemaal van nu: een gilet met riempje à la Mary van Denemarken. En ja, ook daar voelt de streep zich prima thuis.

Last but not least nog een plaatje van Meghan. De hertogin van Sussex laat met deze comfy look zien dat de marinière ook prima aansluit bij haar modemotto: less is more.

Foto's (c) Getty Images, Brunopress, ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in