Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Jonge royals en hun portretfoto's

Hoe doen de verschillende koningshuizen het? Verse portretfoto's van Amalia, Alexia en Ariane. Daar zullen Willem-Alexander en Máxima goed over hebben nagedacht. Want ja: het was ruim twee jaar geleden dat er officiële foto's van hun dochters werden gemaakt. Maar tegelijk willen ze hun meiden nog...

Jonge royals en hun portretfoto's

Hoe doen de verschillende koningshuizen het?

Verse portretfoto's van Amalia, Alexia en Ariane. Daar zullen Willem-Alexander en Máxima goed over hebben nagedacht. Want ja: het was ruim twee jaar geleden dat er officiële foto's van hun dochters werden gemaakt. Maar tegelijk willen ze hun meiden nog zoveel mogelijk uit de spotlights houden.

Dat lukt dit jaar niet erg. Van Alexia's filmpjes op TikTok en de uitspraken van Quote-hoofdredacteur Sander Schimmelpenninck tot de Argentijnse rel rondom Amalia en de viralroem van nichtje Eloise — de Oranje-meiden staan meer dan ooit in het voetlicht. Logisch ook, nu ze wat ouder worden.

Dat ze ook zelf bezig zijn met hoe ze overkomen blijkt wel uit hun kledingkeuze op de nieuwe portretten: voor Amalia en Ariane was het een generale repetitie voor hun look tijdens de zomerfotosessie. Alexia koos daar voor een andere jurk, maar zal aanvankelijk eenzelfde plan hebben gehad.

Spontaan zijn ze dus niet, de fotomomenten van de Oranjes. Wel prachtig. Maar hoe doen andere koningshuizen met jonge troonopvolgers, prinsen en prinsessen dat? 

Nou, heel verschillend. De een kiest voor louter echte portretten, de ander deelt regelmatig een casual kiekje van de kinderen via Instagram. Dat laatste hebben de Oranjes nog nooit gedaan, op de prinses-naar-middelbare-school-fietsfoto na dan. Zoveel koningshuizen, zoveel aanpakken, zullen we maar zeggen. 

Ingrid Alexandra van Noorwegen (16) — officiële portretten en her en der een Insta-post