En ze ambieert een carrière à la haar oma.

Ze zingt én acteert. Deelt normaal gesproken veel van haar leven op Instagram. En is een van de kinderen van prins Albert. Het leven van Jazmin Grace Grimaldi leest als een sprookjesboek. Maar wel eentje met een vervelend randje.

Niet zozeer omdat ze nu even een 'social media-pauze' inlast, dat kan zomaar een heel gezonde keuze zonder droevige aanleiding zijn. Maar natuurlijk wel omdat ze jarenlang door het leven ging als onerkend kind van haar vader.

Article continues after the ad

Jazmin, die vandaag 30 kaarsjes uitblaast groeide op in New York met haar moeder Tamara Rotolo, ver van Monaco. Pas sinds 2005 erkent de prins zijn dochter én zijn andere bevestigde buitenechtelijke kind, Alexandre van 19.

Jazmin en Alexandre hebben onderling een hechte band opgebouwd, en ook met papa Albert zijn de betrekkingen met de jaren beter geworden. Elke zomer reist Jazmin wel een keer af naar Monte Carlo om wat tijd met haar vader door te brengen en ze is ook een van de erfgenamen van zijn vermogen.

Eind vorig jaar deelde ze bovendien dit moderne familieportret, met Alexandre (die in Monaco woont) en haar halfbroertje en -zusje Jacques en Gabriella.

Maar haar eigen leven ligt tegenwoordig toch echt in Hollywood, waar ze aan de weg timmert als actrice (onder andere in The Marvellous Mrs. Maisel) en zangeres, en volgens insiders samenwoont met het neefje van John Mellencamp, die zelf ook een showbizzcarrière nastreeft.

Of ze het succes van haar beroemde oma kan evenaren lijkt de vraag, maar eerlijk is eerlijk: ze heeft de juiste genenpoel wel te pakken.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in