Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Japan: gedoe rond het huwelijk van prinses Mako

De prinses, de niet-prins en de paardenstaart. Japanners staan over het algemeen heel positief tegenover hun keizerlijke familie, maar royals die het niet volgens de zeer strenge regels doen, hoeven niet op sympathie te rekenen, zo blijkt. Je zou denken dat het aanstaande huwelijk van prinses Mak...

Japan: gedoe rond het huwelijk van prinses Mako

De prinses, de niet-prins en de paardenstaart.

Japanners staan over het algemeen heel positief tegenover hun keizerlijke familie, maar royals die het niet volgens de zeer strenge regels doen, hoeven niet op sympathie te rekenen, zo blijkt.

Je zou denken dat het aanstaande huwelijk van prinses Mako met haar verloofde Kei Komura vreugde en mildheid zou opwekken. Jonge mensen, ze kennen elkaar al negen jaar, ze hebben nogal wat moeilijkheden overwonnen, ze heeft geen recht op de troon en geeft vrijwillige haar titel en toelage op – what's not to like?

De bruidegom, vooral. Kei is burger en veel traditiegetrouwe Japanners hadden liever gezien dat Mako met iemand van adel was getrouwd. Nu liggen die ter plekke niet voor het oprapen en al negen vrouwelijke familieleden gingen haar voor, dus om hier nu zo'n probleem van te maken?