Meghan Markle is vanochtend bevallen van een zoontje. Prins Harry was daarbij aan haar zijde, zo blijkt uit een officiële verklaring. 

Harry en Meghan maakten het geslacht van hun kindje zelf bekend via Instagram:

Het jochie, wiens naam nu nog onbekend is, werd in de vroege maandagmorgen geboren en weegt ruim zeven pond. Moeder en kind maken het goed, meldt de woordvoerder van het stel. En in de komende dagen worden er meer details gedeeld. Wat we wél weten is dat oma Doria Ragland bij het stel is op Frogmore Cottage.

Article continues after the ad

Harry verscheen zelf ook al even voor de microfoon, breed grijnzend. Hij vertelde. "Dit was mijn eerste geboorte, en het was echt ongelooflijk. Ik ben zó trots op mijn vrouw. Zoals elke vader zou zeggen: de baby is geweldig. Ik ben over the moon."

"We denken nog na over namen. De baby was wat aan de late kant, dus we hebben tijd gehad om daar over na te denken. Maar dat is nu de volgende stap. Over twee dagen delen we als gezin de naam met jullie, en kunnen jullie de baby zien." 

Meghan en Harry maakten in oktober bekend een kind te verwachten. Ze zeiden niet te weten of het om een meisje of een jongen gaat.

 

Bezoek aan Nederland

De prins meldde vorige week dat hij zijn bezoek aan Nederland, naar aanleiding van de Invictus Games in 2020, inkortte wegens 'logistieke redenen'. Hij zou aanvankelijk zowel Den Haag als Amsterdam bezoeken, maar liet weten dat hij alleen nog maar naar Den Haag zou gaan, zo meldt nu.nl.

In privékring vieren

De hertog en hertogin van Sussex lieten eerder al weten dat zij de geboorte van hun kind eerst in privékring wilden vieren, voordat zij het nieuws met de media zouden delen.

Het is gebruikelijk dat een lid van het Britse koninklijk huis al kort na de bevalling haar baby aan de media laat zien.

Harry en Meghan trouwden in mei 2018, nadat ze in juni 2016 een relatie kregen. 

Bron: nu.nl
Beeld: AFP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in