Stella! Lanvin! McQueen! De Noorse prinses gaat er wel voor.

Je wordt maar één keer achttien, en in Nederland hebben we in december gezien wat dat teweegbrengt als je uit een koninklijke familie komt. Afgelopen weekend was het de beurt aan prinses Ingrid Alexandra van Noorwegen. Die haar debuut als achttienjarige hoogst fashionable oppakte.

Van nieuwe portretten tot een bezoek aan de premier en een uitgebreid televisie-interview... daar moesten allemaal volwassen looks voor worden uitgekozen. En die shopte de prinses... in haar moeders kast.

Jawel: Ingrid liet zich weliswaar zien in een blazer van Stella McCartney, een minijurkje van Alexander McQueen en een fijn zijden nummertje van Lanvin, maar niets daarvan was nieuw. Integendeel zelfs: de zwarte va-va-voom Lanvin van Mette-Marit hieronder stamt uit de collectie van 2004.

Article continues after the ad

Een blazer van Stella McCartney voor een zakelijk plaatje

Het laat maar zien hoe verschillend de achttienjarige troonopvolgers zijn in hun aanpak. Prinses Amalia poseerde voor haar portretten weliswaar in een design van MaxMara (wel iets anders dan Lanvin natuurlijk), maar shopte voor haar grote dag ook gretig bij het Nederlandse LaDress.

Ingrid koos voor een thuisshop en lijkt daarmee duidelijk aan te geven dat haar eigen royal garderobe momenteel nog geen prioriteit heeft.

Beeld: Getty Images, koningshuis

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in