Je moet wat over hebben, voor The Crown.

Driedubbel grote voetstappen om in te stappen voor de voor een Oscar genomineerde actrice Imelda Staunton (65, hierboven in Downton Abbey). Niet alleen moet ze koningin Elizabeth spelen, ze treedt ook nog eens in de voetsporen van de bekroonde Claire Foy én Olivia Colman.

En dat is... intimiderend. Zegt de vrouw die ons vanaf seizoen vijf gaat verblijden als the queen in The Crown. Over twee maanden beginnen de opnames, wat betekent dat La Staunton momenteel volop in repetities zit. En ook veel beelden terug kijkt van de twee vrouwen die haar voorgingen én de vrouw die ze moet worden.

Article continues after the ad

Eng

"Heel erg eng", zegt ze in een nieuw interview. "Ik moet naar Elizabeth kijken, over haar lezen en heel lang denken: ik kan het niet, om het dan alsnog gewoon te doen.”

Ze voelt de druk extra omdat zij toch de Elizabeth gaat spelen uit een recenter verleden, vanaf pak 'm beet 1991. "De rol die Claire in het eerste seizoen speelde, voelde voor ons allemaal als geschiedenis”, vertelt ze aan The Sun. “En daarna kwam Olivia, ook dat leek van een vergane tijd.”

Eerst was er Claire Foy...

...en toen Olivia Colman

Nog even wachten

Kijkers maken zich daar minder druk om: The Crown cast tot nog toe alleen uitstekende acteurs in hun rollen, en er zijn maar weinig mensen niet voor de serie gevallen. Wij kijken hier op de redactie ook erg uit naar het nieuwe seizoen. Dat dus nog wel even op zich laat wachten. Vermoedelijk keert seizoen vijf pas laat in 2022 terug op de streamingdienst. In dat jaar wordt ook het zesde en laatste seizoen gefilmd.

Beeld: Netflix

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in