Zó struikel je over de Borbóns, zo zijn ze nergens meer te bekennen.

De afgelopen weken hoefde je in Palma de Mallorca maar de deur uit te stappen of je liep boomlange koning Felipe tegen het lijf. Koningin Letizia grutte op de markt bij sieradenkraampjes, prinses Leonor en infanta Sofia flaneerden kortgerokt en hooggehakt heen en weer voor volk en vaderland.

En nu? Totaal uit beeld verdwenen. Ook uit de zomerresidentie; oud-koningin Sofia zomert daar nu met haar zus, de Griekse prinses Irene en wat kleinkinderen assorti.

Article continues after the ad

Letizia en Felipe zijn in stilte afgereisd naar een geheime bestemming, zoals ze wel vaker doen tijdens de laatste weken van hun vakantie. Zo doken ze in 2010 op aan de Portugese Algarve en een jaar later werd Letizia in bikini gefotografeerd tijdens een boottocht met haar man en dochters bij het Griekse eiland Paros.

De privébestemmingen liggen altijd redelijk dicht in de buurt van Spanje, zodat ze in geval van iets ernstigs snel thuis kunnen zijn. Dat was het geval in 2017, toen ze aan de Portugese Costa Azul waren op het moment dat er aanslagen werden gepleegd in Barcelona en Cambrils en ze halsoverkop terugkeerden om met de bevolking mee te rouwen en slachtoffers te bezoeken.

Voorlopig zijn ze dus even van de radar, vermoedelijk keren ze volgende week terug naar Madrid. Prinses Leonor (links) moet, net als prinses Alexia, vrijdag 28 augustus weer acte de présence op het UWC Atlantic College.

Foto's (c) Brunopress, Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in