Het blijkt altijd nog gekker te kunnen in Bangkok.

Je kunt niet zeggen dat koning Vajiralongkorn van Thailand héél lekker gaat als staatshoofd.

Hij schopte naar verluidt eerder dit jaar zijn mateloos populaire zus prinses Sirindhorn (rechts) het ziekenhuis in. Hij zou haar beide enkels hebben verbrijzeld. Inmiddels is ze weer aan het werk, maar je ziet dat haar enkels nog stevig ingetapet zitten. 

Article continues after the ad

Daarnaast vindt men het niet meer van deze tijd dat Vajiralongkorn er openlijk bijvrouw Koi op nahoudt. 

Het is ook niet lekker gevallen dat hij steeds meer macht naar zich toetrekt. De voorheen vrij koningsgezinde bevolking roept steeds luider om hervormingen en wil onder andere af van de extreem strenge wet op majesteitsschennis.

Het helpt niet dat ZM het grootste deel van het jaar in Duitsland woont, waar hij zich blijkbaar veel meer op zijn gemak voelt dan in Thailand zelf. Zo heeft hij betrekkelijk weinig feeling met wat er onder het volk leeft.

In de categorie Eens Kijken Of Ik Ze Kan Bedotten lijkt er nu zelfs een dubbelganger te worden ingezet: koningin Suthida verscheen deze week met een man die niet alleen kleiner is dan Vajiralongkorn, maar ook een stuk zwaarder.

Dit is de échte Vajiralongkorn met Suthida. Daarmee lijkt de royal poppenkast daar nu wel compleet.  

Foto's (c) Brunopress, Getty Images 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in