Het is vandaag precies een jaar geleden dat Harry en Meghan elkaar het jawoord gaven in de St George’s Chapel van Windsor Castle. Ze deelden op Instagram nog niet eerder vertoonde beelden van hun trouwerij. 

Zo is te zien hoe eerst Harry en vervolgens Meghan een handtekening zet onder de trouwakte. Dat gebeurde buiten het zicht van de camera's in St George's Chapel.

Ook krijgen we te zien hoe Harry zich voorbereidde op zijn trouwdag. Op een van de andere foto's die in de compilatievideo zitten loopt Harry met zijn oudere broer en getuige prins William de trap af. Op een ander kiekje is Harry al liftend onderweg naar de kapel.

Article continues after the ad
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Happy one year anniversary to Their Royal Highnesses, The Duke and Duchess of Sussex! Today marks the one year anniversary of the wedding of The Duke and Duchess of Sussex. Their Royal Highnesses exchanged vows at St George’s Chapel within the grounds of Windsor Castle on May 19th, 2018. The selected song “This Little Light of Mine” was chosen by the couple for their recessional. We hope you enjoy reliving this moment, and seeing some behind the scenes photos from this special day. A message from The Duke & Duchess: Thank you for all of the love and support from so many of you around the world. Each of you made this day even more meaningful. Photo credit: Chris Allerton (B&W); PA (color) ©️SussexRoyal (B&W images and video)

Een bericht gedeeld door The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) op

"We hopen dat jullie het leuk vinden deze momenten opnieuw te beleven met een paar foto's van achter de schermen," zo schrijven Harry en Meghan bij de foto's. Ook bedankten de Sussexes voor 'alle liefde en steun' die ze 'van zovelen over de hele wereld' hebben ontvangen. "Jullie maakten deze dag nog zinvoller."

Oprah Winfrey en George Clooney

In het bijzijn van zeshonderd genodigden stapten Harry en Meghan op 19 mei 2018 in het huwelijksbootje. Naast leden van het Britse koningshuis waren ook veel Amerikaanse sterren naar Windsor afgereisd. Zo zaten onder anderen Oprah Winfrey, George Clooney en Serena Williams in de zaal.

Cast van Suits

Daarnaast was ook de gehele cast van Suits, de tv-serie waarin Meghan speelde, aanwezig. Voor prins Harry zei de Amerikaanse haar acteercarrière vaarwel.

Feministisch statement

De trouwerij was destijds geen doorsnee aangelegenheid. Harry en Meghan zetten een andere toon dan de royals die hen voorgingen. Zo maakte Meghan een feministisch statement door het eerste gedeelte in St George’s Chapel alleen te lopen en nodigden de twee met Michael Curry een zwarte bisschop uit die vurig preekte over de liefde.

Brits

De 37-jarige Amerikaanse Meghan is door het huwelijk officieel lid geworden van het Britse koninklijk huis. Een paar uur voordat de 34-jarige Harry zijn jawoord gaf, maakte koningin Elizabeth de nieuwe titels van haar kleinzoon. De prins werd hertog van Sussex, graaf van Dumbarton en baron Kilkeel. Meghan mag de bijbehorende vrouwelijke titels voeren.

Harry en Meghan zijn sinds 2016 samen nadat ze werden gekoppeld door een gezamenlijke vriendin. In september 2017 maakten de twee hun officiële debuut als koppel bij de Invictus Games in Toronto, waar Meghan destijds woonde in verband met de opnames van Suits. Twee maanden later werd de verloving aangekondigd.

Al snel na de bruiloft begonnen de geruchten over een baby, in oktober werd bekend dat de Sussexes inderdaad een kindje verwachtten. Zoon Archie zag op maandag 6 mei het levenslicht in Londen.

Bronnen: BuzzR, ANP
Beeld: Kensington Palace

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in