Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Hoe beland je eigenlijk in de Royal Box van Wimbledon?

Voor zo'n extra zacht stoeltje kun je niet zomaar een kaartje kopen. Het gaat natuurlijk om wat er op het gras gebeurt, maar laten we eerlijk zijn: we werpen als we Wimbledon kijken allemaal maar wat graag een blik op de Royal Box aan Centre Court. De plek waar de royals maar ook menig superster ...

Hoe beland je eigenlijk in de Royal Box van Wimbledon?

Voor zo'n extra zacht stoeltje kun je niet zomaar een kaartje kopen.

Het gaat natuurlijk om wat er op het gras gebeurt, maar laten we eerlijk zijn: we werpen als we Wimbledon kijken allemaal maar wat graag een blik op de Royal Box aan Centre Court. De plek waar de royals maar ook menig superster belandt als ze een match willen meepakken.

Een box waar je, helaas, niet zomaar kaartjes voor kunt kopen.

Voor: prins Andrew. Achter: acteurs Christian Bale, Bradley Cooper en Suki Waterhouse

Alleen op uitnodiging

De 74 stoeltjes (met extra padding, want why not?) in de Royal Box zijn standaard gereserveerd voor de royal family, hun gasten en gasten die zijn uitgenodigd door de All England Lawn Tennis and Croquet Club (AELTC). Zie je dus een Beyoncé zitten, of een Oscarwinnaar? Dan is de kans groot dat die daar zit op uitnodiging van de club (en niet de royals zelf).

Die zitten dan natuurlijk wel schouder aan schouder met Will, Kate en andere Windsors. En dat heeft misschien wel net zo'n grote aantrekkingskracht als het tennis zelf. Bijna geen beroemde kop die niet eens bij Wimbledon is gespot. Snappen wij natuurlijk helemaal.

Spot jij hieronder, vlakbij Will en Kate ook de Nederlandse tennisroyalty?

Wel even op de dresscode letten

Overigens krijgen zij een uitnodiging en kunnen ze vrij lastminute kaarten krijgen, maar gaat het leven van bekende koppen op Wimbledon ook weer niet helemaal over rozen. Er worden wel eens celebs weggestuurd omdat ze zich niet aan de dresscode (pak, jasje, das, keurige jurk) voldeden. Au.

Word je inderdaad uitgenodigd voor de Royal Box én kom je keurig binnen, dan word je getrakteerd op het allerbeste zicht op de baan, want de box ligt aan de baseline van Centre Court. En je bent ook direct welkom in The Clubhouse, waar je kunt lunchen, thee kunt drinken en kunt borrelen, ver van nieuwsgierige ogen.

Je kunt er wel iets dichtbij kopen

En ach, wie weet sta je dan ineens naast een royal aan de bar.

Je kunt ze niet kopen dus, maar wil je toch dichtbij de Royal Box zitten dan ga je op zoek naar tickets voor vakken 201 en 212, want daar ligt de Royal Box precies tussen. Je kunt het ook nog proberen voor vakken 301 en 318, die achter de Royal Box liggen. Een goed zicht op de match krijg je er dan zomaar bij.

Beeld: Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in