Hillary Clinton is de laatste in een lange rij vrouwen die zich achter haar landgenoot Meghan Markle schaart. "Ik zou haar het liefst een knuffel geven."

De voormalig presidentskandidaat was te gast in een Britse radioshow, en legde daar even haarfijn uit wat zij vindt van de manier waarop de Britten naar hun nieuwe duchess kijken.

"Ik wil haar het liefst in mijn armen nemen en zeggen dat ze vol moet houden, door moet gaan zoals zij denkt dat het juist is", aldus Hillary, die in Groot-Brittannië is om haar nieuwste boek The Book of Gutsy Women (geschreven samen met dochter Chelsea) te promoten.

Article continues after the ad

"Meghan heeft altijd haar eigen pad gevolgd. Toen werd ze verliefd, iets wat we zouden moeten vieren. Meghan is een geweldige vrouw met een heel goed verhaal die altijd voor zichzelf is opgekomen."

Ze kan zich inleven in Meghan, omdat ze weet hoe het is om in de spotlights te belanden met je relatie. "En dat is écht moeilijk voor te stellen als je het niet zelf hebt meegemaakt. Het is enorm wennen dat alles wat je doet het nieuws haalt, en dat er gewoon dingen over je verzonnen worden."

Dat Meghan zich daar zo openlijk over heeft uitgesproken, noemt Clinton een sterk punt. "Ze heeft het zwaar, en ik vind dat ze beter verdient."

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in