'Ik wil iedereen bedanken voor alle gelukwensen.'

En opeens stond er een jonge vrouw in een witte jurk met versierselen en diamanten, in plaats van het schoolmeisje en de studente die Japan kent.

Afgelopen woensdag werd prinses Aiko van Japan, het enige kind van keizer Naruhito en keizerin Masako, 20 jaar. Dat is in Japan het moment dat je meerderjarig wordt. Er horen de nodige rituelen bij, maar 'om haar studie aan de universiteit niet te verstoren' waren die even doorgeschoven naar dit weekend.

Article continues after the ad

In de ochtend ging ze naar de Keizerlijke Heiligdommen die gewijd zijn aan haar voorouders.

Ook ontving ze het Grand Cordon of the Order of the Precious Crown van haar vader, de Keizer.

Vervolgens was het tijd voor een persmomentje, dat vooral bestond uit foto's maken. Aiko boog voor de reporters en bedankten hen voor alle gelukwensen.

Aiko bezocht daarna haar grootouders voor het eerst in 21 maanden, de senioren zijn zeer voorzichtig met bezoek met het oog op de pandemie.

Toen keerde de prinses terug naar het Keizerlijk Paleis om de felicitaties in ontvangst te nemen van de regering én naaste familieleden.

Foto's (c) Getty Images 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in