De koning en koningin van Bhutan hebben op de valreep van het jaar goed nieuws gedeeld: ze verwachten komend voorjaar hun tweede kindje. Waarmee het schattigste royaltje ter wereld, Drakenprinsje Gyalsey Jigme Namgyel, dus grote broer wordt.

Het was gisteren (17 december) Nationale Dag in Bhutan, en daar had het koningspaar een leuke verrassing voor hun volk: tijdens zijn speech deelde koning Jigme Khesar dat koningin Jetsun in verwachting is.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door The Royal Family of Bhutan (@theroyalfamilyofbhutan) op

Dat ze daar in Bhutan uitzinnig op reageren is niet zo gek, als je bedenkt dat dít hun andere kindje is, en dat ze regulier dit soort schattige foto's van het knaapje de wereld in slingeren. Dit vanaf 2020 dus met een nieuwe baby, het is bijna té schattig. Wat dat betreft is het duimen voor een meisje, wat natuurlijk weer heel andere plaatjes oplevert.

Article continues after the ad

De royal baby wordt de tweede in de lijn der troonopvolging, tenzij het een meisje wordt en het koningspaar daarna nog een jongen krijgt. Wat dat betreft lijkt de troonopvolging precies op die van de Britten, voordat zij in 2013 veranderingen aanbrachten waardoor ook meiden troonopvolger konden worden.

Sowieso worden Jigme en Jetsun vaak vergeleken met hun Britse tegenhangers: ze worden vaak 'de Will en Kate van de Himalaya's'. Ze studeerden allebei in Engeland, zijn ongeveer even oud als de Cambridges en hebben Will en Kate zelfs eens op bezoek gehad.

Is een kraambezoek met George, Charlotte en Louis op sleeptouw te veel gevraagd?

Beeld: The Royal Family of Bhutan

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in