Hertogin Meghan bij SmartWorks
Hertogin Meghan bij SmartWorks

Het zwangerschapsverlof van Archie zit erop.

Met de officiële onthulling van haar capsule collectie voor SmartWorks bij John Lewis in Oxford Street is een einde gekomen aan het zwangerschapsverlof van de hertogin van Sussex.

Die in de tussentijd niet alleen maar met Baby Archie op de bank heeft zitten kroelen, maar achter de schermen ook heeft gewerkt aan de collectie met Jigsaw, John Lewis, Marks and Spencer en haar vriendin, ontwerper Misha Nonoo. Ze dook onder andere op bij de fotoshoot, gehouden met cliënten van SmartWorks.

Article continues after the ad

De collectie bestaat uit representatieve kleding voor werkende vrouwen tot en met maat 56. De collectie wordt verkocht door John Lewis en Marks and Spencer en voor elk gekocht exemplaar wordt een kledingstuk gedoneerd aan SmartWorks. Dat is een charitatieve organisatie die vrouwen die het niet breed hebben helpt met trainingen en met representatieve sollicitatie- en werkkleding, met als doel hen zo te helpen hun financiële zelfstandigheid te vergroten.

"Als vrouwen is het volgens mij voor honderd procent onze verantwoordelijkheid om elkaar te supporten en te bemoedigen," aldus de hertogin van Sussex. "Als we elkaar helpen, doen we dat niet om de ander te zien falen, maar hebben we succes als doel. We kunnen elkaar daarin echt steunen."

Meghan had zich gekleed in kledingstukken uit de Smart Set collectie, zoals een blouse van haar vriendin Misha Nonoo en een Jigsaw broek...

…en ze droeg een paar vlinderoorbellen van prinses Diana.

Gezien de wind was een messy bun misschien geen gek idee geweest.   

Meghan's collectie bestaat uit goed gesneden tijdloze basics, zoals een witte blouse, een nette blazer en een jurk die op veel verschillende manieren te dragen is. De hit van de Smart Set collectie is de handtas, die is inmiddels al uitverkocht, in zowel bruin als zwart. Na de speech ging Meghan er snel weer vandoor: "Het is etenstijd voor de baby."

Foto's © ANP, SmartWorks

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in