De Sussex'jes schrijven weer eens een boze brief.

Met hun inmiddels vertrouwde techniek van goede PR bliksemsnel overschaduwen met minder leuk nieuws staan de Sussex'jes weer volop in de belangstelling.

Eerst maar het vrolijke nieuws: hertogin Meghan gaf aan ochtendshow Good Morning America een interview over de olifantendocumentaire die ze voor Disney heeft ingesproken. Je ziet dat ze het met veel overtuiging heeft gedaan.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Alta Esfera Magazine (@altaesfera.magazine) op

Ook dit weekend waren Harry en Meghan goed bezig: ze brachten als vrijwilligers maaltijden rond voor Project Angel Food, een non-profitorganisatie die maaltijden bereidt en bezorgt bij chronisch zieke mensen.

Article continues after the ad

Prima start voor hun nieuwe leven in Los Angeles, zou je denken. Ook omdat ze weinig moeite lijken te hebben met de camera's. 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht dat is gedeeld door @tweety_roar_ op

Maar laat het aan Harry over om prompt voor ophef te zorgen door in een podcast, Declassified, te beweren dat het er met de coronacrisis in zijn vaderland beter voorstaat dan ‘sommige media’ hun lezers doen geloven. Daarmee deed hij weinig recht aan de diepe ellende die Engelse burgers en de NHS momenteel doormaken en er kwam dan ook kritiek op zijn opmerking.

De reactie van het stel was niet mis: ze hebben de vier grootste tabloids van het Verenigd Koninkrijk in de ban gedaan. Op geen enkele wijze zullen ze nog samenwerken met The Sun, de Daily Mail, de Daily Mirror en de Daily Express. Zelfs telefoontjes aan persvoorlichters om informatie zullen voortaan onbeantwoord blijven, zo hebben de twee in een boze brief laten weten. De Daily Star ontbreekt opmerkelijk genoeg in het rijtje.

Volgens de twee is een deel van de Britse pers te sensatiebelust, uit op winstbejag en niet waarheidsgetrouw (en afgaand op deze koppen zijn de gevoelens wederzijds). ‘Deze manier van handelen gaat ten koste van mensen en heeft gevolgen voor alle hoeken van de samenleving,’ staat in de brief, die is verstuurd naar de hoofdredacties van de vier genoemde kranten.

Harry en Meghan zullen nog wel samenwerken met andere media en met 'jonge, opkomende mediabedrijven die bereid zijn aandacht te schenken aan zaken die zij belangrijk vinden'. Lees: die minder kritische vragen stellen.   

Het staat het stel vrij om dit te doen. Sinds ze uit het Britse Koninklijk Huis zijn gestapt zijn ze vrije burgers zonder verplichtingen om de pers behulpzaam te zijn. Dat gezegd hebbende is media-aandacht – ook in Engeland - onontbeerlijk om relevant te blijven en aandacht te vragen voor hun idealistische inspiraties. Dus of deze actie goed voor hen zal uitpakken? Wordt vervolgd.

Foto's (c) Brunopress, The Royal Family 

Geen nieuwe NOUVEAU meer te koop in de winkel? Geen nood, je kunt het nieuwste nummer ook los bestellen, nu tijdelijk zonder verzendkosten!