Hoe een witte overhemdjurk een instant hit werd.

Elke zomer is er wel eentje: een jurk die opeens iedereen wil hebben. Vorig jaar was het een betaalbare maxi-jurk van Zara, dit jaar maakt de overhemdjurk waarin de hertogin van Cambridge verscheen grote indruk.

Article continues after the ad

Het is een simpele witte jurk in een fifties-model met een stippenmotiefje in licht- en donkerblauw van Suzannah. Erbij de Stéphanie armband van Sézane Paris van 83 euro en een paar espadrilles, en het plaatje was stralend zomers op het landgoed van Sandringham. Daar ontvingen prins William en zij hulpverleners in verband met een donatie van 1,9 miljoen die ze vanuit hun Royal Foundation geven aan onder andere Hospice UK en Best Beginnings, waar ze 20.000 jonge moeders extra hulp mee kunnen bieden.

De jurk kost € 1093 wat een pittige prijs is om de jurk écht tot 'the dress of Summer 2020' te maken. Maar bij Suzannah zijn ze zo blij met de reclame dat ze 20% van elke verkochte jurk aan het Royal Foundation Covid 19 Fund doneren. 

Heb je geen zin in de wachtlijst van 5-6 weken, dat zijn dit misschien aardige alternatieven voor je. Deze midi overhemdjurk met volant is van Warehouse (Bijenkorf € 44) 

Ganni jurk van popeline met polkadots (Matches Fashion € 122)

New Look midi-jurk met pofmouwen (Asos € 36)

Wikkeljurk uit de Aware Collection (Vera Moda € 50)

BPC Selection jurk (Bonprix € 47)

Foto's (c) Kensington Palace, Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in