Catherine The Great pikt de leugens niet.

Society-huisorgaan Tatler meende te kunnen scoren over de rug van de hertogin van Cambridge, normaal gesproken het 'Keep Calm & Carry On' type. Maar dit keer even niet: prins William en zij hebben juristen ingeschakeld om tegengas te geven aan 'de reeks leugens' in het coverartikel.

In het portret wordt gesuggereerd dat Kate 'uitgeput is en zich gevangen voelt' door de toegenomen werkdruk sinds het vertrek van de hertog en hertogin van Sussex uit het Britse Koninklijk Huis. Ze zou daarnaast van slag zijn door de Tatler-kritiek op haar familie, haar kinderen en haar gewicht.

Article continues after the ad

Het artikel, geschreven door Anna Pasternak, beweert onder andere dat William geobsedeerd is door zijn schoonmoeder ("She's the mummy he always wanted") en refereert aan de eetstoornissen van Williams moeder prinses Diana en zegt: 'Kate is angstaanjagend dun geworden, net als, zoals sommigen zeggen, prinses Diana."

Kate sloeg in februari het aanbod voor de cover te poseren vriendelijk af, Kensington Palace heeft het artikel niet vooraf mogen lezen, wat wel gebruikelijk is in dit soort gevallen. Het hof liet eerder deze week al weten dat het stuk vol onwaarheden staat.

"De referentie aan Diana is extreem wreed en kwetsend, het is walgelijk. Het is seksistisch en woman-shaming op zijn ergst," zegt een hofinsider in The Mail on Sunday. "Het stuk staat vol leugens. De claim dat de hertogin zich overweldigd voelt door haar werk berust niet op waarheid en de hertog is ook niet geobsedeerd door Carole Middleton."

"Het is belachelijk en ronduit fout. Het is klasse-snobisme op z'n ergst. Wat er over Kate's zus Pippa wordt gezegd ("Ze doet iets teveel haar best en is nu een beetje verloren en zoekt haar plek")  is afschuwelijk. Tatler mag dan denken dat het immuun is voor een aanklacht omdat het door de royals wordt gelezen en in elk huis van stand op de salontafel ligt, maar dat doet er niet toe." Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Openingsfoto (c) Getty Images, andere foto's (c) Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in