Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Hertogin Kate populairste royal fashion icoon

Grappig: de look van de Queen spreekt veel jongeren aan. Met name de stijl van vrouwelijke royals kan erg tot de verbeelding spreken. Prinses Diana zorgde voor complete rages met haar 'pie crust collars' (opstaande kraagjes met een kantje en een zwarte fluwelen strik). En ook koningin Máxima, kon...

Hertogin Kate populairste royal fashion icoon

Grappig: de look van de Queen spreekt veel jongeren aan.

Met name de stijl van vrouwelijke royals kan erg tot de verbeelding spreken. Prinses Diana zorgde voor complete rages met haar 'pie crust collars' (opstaande kraagjes met een kantje en een zwarte fluwelen strik). En ook koningin Máxima, koningin Letizia en prinses Charlene kunnen er wat van, om een aansprekende look neer te zetten die je zó zou willen kopiëren.

In Engeland is de hertogin van Cambridge uitgeroepen tot Populairste Mode-icoon, door de Fashion Retail Academy in Londen. Of het nu gaat om haar Bretons gestreepte tops, haar jurken, haar pakjes (dit is van Oscar de la Renta) of haar jassen – de looks vliegen de winkels uit.

Hertogin Kate kreeg 47,8% van de stemmen, gevolgd door Meghan, de hertogin van Sussex (20,1%) en de Queen op de derde plaats.

Onder de mannen blijkt de vrij casual stijl van prins Harry het meest aansprekend (14%) terwijl 11% kiest voor de meer formele look van prins William. Harry's stijl spreekt vooral jongeren aan, die van William valt meer in de smaak bij 25+.  

Kate's stijl ligt over alle leeftijden verdeeld goed in de markt. Meghan doet het vooral goed bij mensen onder de 45, slechts 10 % van degenen boven de 55 voelt zich aangesproken door haar manier van kleden.

Het is geen verrassing dat de Queen het in de 55+ groep wint van Meghan, wel opmerkelijk is dat één op de tien vrouwen tussen de 18 en 24 Hare Majesteit noemt als invloed op hun eigen stijl. Dat zou zomaar iets te maken kunnen hebben met de vrolijke kleuren die de negentiger vaak draagt en haar besluit om bont in de ban te doen.  

"Er mag dan recentelijk meer over Meghan zijn geschreven, het is Kate die de Royal Lead is als het op invloed op het modebeeld aankomt," zegt Lee Lucas, directeur en CEO van de Fashion Retail Academy. "Het verschil tussen de eerste en tweede plaats is vrij spectaculair."

Het geheim van Kate zit 'm vermoedelijk in het feit dat ze naast bekende ontwerpers ook veel Zara, Topshop en Marks & Spencer draagt, wat haar stijl aansprekender en haalbaarder maakt voor een groot publiek dan de vele Givenchy's van Meghan.

Die is sinds haar vertrek uit het Koninklijk Huis natuurlijk wel vrijer geworden in wat ze kan dragen, dus het zal leuk zijn om te zien hoe ze haar eigen stijl weer vorm gaat geven in haar nieuwe leven. Maar voor nu: Kate op kop.

Foto's (c) Brunopress, Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in