De Cambridge'jes bij de Royal Variety Performance
De Cambridge'jes bij de Royal Variety Performance

Glitter, celebs en royalty op de rode loper!

De hertog en hertogin van Cambridge hebben vanavond de Royal Variety Performance bijgewoond, een vast punt in de royal agenda. Prins William droeg een keurige smoking, hertogin Kate een couture Alexander McQueen.

De Royal Variety Performance  is bij uitstek een gelegenheid om feestelijk uit te pakken voor een royal. Tussen alle flamboyante artiesten valt eens een wat opvallendere outfit helemaal niet op. Kate's oorbellen zijn van Erdem, de clutch is de Celeste van Jimmy Choo.

Article continues after the ad

En de rug was verrassend laag uitgesneden.

De Royal Variety Performance is een jaarlijks gala-evenement in Londen met optredens van bekende sterren...

...en uiteraard hoorde daar in het Palladium ook een volksliedmomentje bij: William en Kate representeerden er de Queen, of in bredere zin: de Kroon. Met de voorstelling wordt de kas gespekt van de Royal Variety Charity (RVC), een liefdadigheidsinstelling die al sinds 1912 Britse theatermensen (zowel artiesten als mensen die in de coulissen werken) bijstaat met speciale bejaardentehuizen, verzorgingshuizen en andere zaken. 

Koningin Elizabeth is beschermvrouw van de Royal Variety Performance, maar was in 2012 voor het laatst zelf aanwezig.

Sindsdien laat ze zich vertegenwoordigen door haar familie, die in aanwezigheid rouleert. In 2013 zaten Charles en Camilla in de zaal, Cam in een jurk met voor haar doen héél veel zijde. Het stel geeft regelmatig diners waar ze artiesten voor uitnodigen, ze zijn redelijk goed bekend met de scene.

De Cambridge'jes namen de honneurs waar in 2014, hertogin Kate droeg toen een zwarte Diane von Furstenberg met veel kant.

Prins Harry was in 2015, toen hij nog buitengewoon goed in zijn vel zat, de eregast.

In 2016 waren Charles en Camilla weer aan de beurt en verraste de hertogin van Cornwall iedereen in rood kant, dat haar verbluffend goed stond en waarin we haar helaas nooit meer hebben gezien. Ze groet hier Robbie Williams en Lady Gaga.

In 2017 draafde Team Cambridge op. Kate droeg ze een ijsblauwe Jenny Packham die bezaaid was met kristallen als een soort Elsa meets Glenda hybride. Het was een model uit de bruidscollectie die speciaal voor haar was aangepast. Kate was destijds een paar maanden zwanger van prins Louis.

Vorig jaar was het de eerste keer dat Meghan, de hertogin van Sussex erbij was, met prins Harry uiteraard. Ze staat hier met leden van Take That in een zwart-witte Saafiya, vier maanden zwanger van Baby Archie.

En dit jaar was Team Cambridge weer aan de beurt, hier zie je hoe mooi de McQueen valt - zo chic!  

Foto's (c) ANP, Label ID's What Kate Wore 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in