Het is net even wat moderner en meer 'powervrouw.'

Catherine, de hertogin van Cambridge (40), heeft een klassieke smaak. Je kunt haar uittekenen in een goede robe manteau, haar rokken zijn aan de lange kant en haar voorliefde voor knopen heeft haar de bijnaam Duchess of Buttons opgeleverd. Het is soms een béétje aan de degelijke kant.

Hoe verfrissend om haar eens in een ander silhouet te zien. Hertogin Kate reikte gisteren de The Queen Elizabeth II Award for British Design uit aan Saul Nash in een blauwgroene Edeline Lee van € 934. De rok een stuk korter dan gebruikelijk, geen knoop te bekennen (wel een stevige riem en strikken op de mouwen) en een hoge subtiele watervalhals.

Article continues after the ad

Van dichtbij bleek de stof een speciale structuur te hebben die het licht mooi ving. Canadees-Britse Edeline studeerde aan de prestigieuze designschool Central Saint Martins, haar label bestaat sinds 2014 en wordt ook gedragen door Ellie Goulding en Helen Mirren.

Erbij haar Emmy London clutch en oorbellen van Nadia Irena. Haar haar droeg ze los en steiler dan anders, wat het ook allemaal wat moderner en wat meer powervrouw maakt. Leuke evolutie en een veelbelovend nieuw label om in de gaten te houden!

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in