Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Hertogin Kate: 'Ik was niet de gelukkigste zwangere'

De hertogin van Cambridge is openhartig in podcast. Catherine 'Kate', de hertogin van Cambridge, heeft meegewerkt aan de Happy Mum Happy Baby podcast van Giovanna Fletcher. De moeder van George, Charlotte en Louis was opvallend openhartig over haar eigen jeugd, haar ervaringen met het moederschap...

Hertogin Kate: 'Ik was niet de gelukkigste zwangere'

De hertogin van Cambridge is openhartig in podcast.

Catherine 'Kate', de hertogin van Cambridge, heeft meegewerkt aan de Happy Mum Happy Baby podcast van Giovanna Fletcher. De moeder van George, Charlotte en Louis was opvallend openhartig over haar eigen jeugd, haar ervaringen met het moederschap en haar inzet voor de ontwikkeling van jonge kinderen.

De hertogin is uiterst eerlijk over haar drie zwangerschappen, toen ze werd getroffen door ernstige zwangerschapsmisselijkheid, hyperemesis gravidarum. "Ik was niet de gelukkigste zwangere ooit," zegt ze. "Veel mensen hebben het nog veel erger, maar het was beslist een uitdaging. Niet alleen voor mij, maar ook voor je dierbaren. William voelde zich machteloos, het is voor iedereen naar om je te zien lijden zonder er echt iets aan te kunnen doen."

Om iets aan de angst voor de bevalling te doen na zulke nare zwangerschappen, volgde ze een cursus hypnobirthing, een combinatie van ademhalingstechnieken, meditatie en mindfulness die kunnen helpen bij de pijn van de bevalling. "Het was niet zo dat William lieve woordjes over me heen stond te chanten, dat was niet zo. Ik heb het hem niet eens gevraagd, het was iets wat ik voor mezelf wilde doen." Het hielp haar om te gaan met de momenten waarop ze zich ellendig voelde en ook bij de bevalling: "Het gevoel een zekere controle te hebben, dat was enorm krachtig."

Kate sprak ook over 'mummy guilt', het gevoel dat je als moeder hoe dan ook tekort schiet. "Ik worstel daarmee en wie dat niet doet als moeder liegt," zegt ze. "Zelfs vanmorgen nog, voor ik hier naartoe reed, zeiden George en Charlotte nog: maar mama, hoe kun je ons nu níet naar school brengen?'" In Huize Cambridge is een nanny, maar Kate is een 'hands on mum' (een moeder die veel zelf doet), die vrijwel altijd zelf kookt en met William zoveel mogelijk zelf voor hun kinderen zorgt